Így lehet egyszerre spórolni, és védeni a klímát

Nyomtatásban is megjelent a Bács-Kiskun Vármegye Önkormányzatának gondozásában elkészült Klímakódex sorozat. A három kötetben a lakosság, a települések és a vállalkozók is olyan tanácsokat találnak, amelyekkel nem csak a klímát, hanem a pénztárcát is kímélhetik.

 

Hogyan csökkentsük az energiafogyasztásunkat? Mire jó a hőszivattyú? Miként hasznosítsuk a csapadékvizet? Hogyan komposztáljunk, és hozzuk ki a legtöbbet a kertünkből? Rengeteg ilyen és hasonló kérdésre ad gyakorlati, a mindennapokban könnyen alkalmazható választ a most megjelent Klímakódex.

A lakosság mellett a települések számára is külön kötet készült, amelyben többek között olvashatunk a forgalomcsillapítás lehetőségeiről, a termálvíz és a földhő hasznosításáról, a megújuló alapú helyi villamosenergia-termelésről vagy éppen megismerhetjük a klímabarát települési döntéshozók tízparancsolatát is.

A vállalkozások számára készült kötetből pedig megtudhatjuk, hogy mitől lesz klímabarát a talajművelés vagy például a turizmus, hogyan lehet eredményesen csökkenteni az energiaköltségeket, valamint olvashatunk egyebek között a szürkevíz újrahasznosításáról is.

A kiadványokat innen tudja letölteni.


Forrás: bacskiskun.hu


Rendezvénynaptár

Április 2024
H K Sz Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Kamarai Videók

Csaladbarat hely vedjegy szolgaltato hely WEB SZSZ2020 allo webes felhasznalas

Csaladbarat hely vedjegy munkahely WEB SZSZ2020 allo webes felhasznalas

logo

Közösségi Gazdaság- és Társadalomfejlesztési Központ - logó

Kiemelt partnerek

Pályázati tanácsadók

Magyar Kereskedelmi és Iparkamara - logó

MVP logo GINOP2

MVP logo GINOP2