2021-es adótanácsadói e-learning tananyagok

Az alábbi linken elérhetők a 2021-es adótanácsadói e-learning tananyagok, melyek a korábbi évekhez képest idén bővült formában, két új tartalommal is kiegészültek.

A témák a következők:

  1. Adóváltozások 2021
  2. E-fizetési megoldások
  3. E-kereskedelem szabályozási kérdések
  4. Digitális eszközök az e-közigazgatásban (bővített tartalom: webes ügysegéd, BIREG)

https://mkik.hu/adozas-e-learning

Jogszabályok, amelyek a vállalkozások számottevő érdeklődésére tarthatnak számot

Szíves figyelmébe ajánlom a Magyar Közlöny 166. számát, amelyben megjelentek olyan jogszabályok, amelyek a vállalkozásoknak számottevő érdeklődésére tarthatnak számot:

Tájékoztató a TOP Plusz pályázati felhívások társadalmi egyeztetéséről

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz Monitoring Bizottság Titkárságának (a továbbiakban: TOP Plusz MB Titkársága) tájékoztatása alapján a TOP Plusz pályázati felhívások társadalmi egyeztetése megkezdődött.

Gyorsjelentés a Gazdasági Versenyhivatal tevékenységéről – 2021 I. félév

Az Országgyűlés számára készített éves beszámolók mellett immár évente kétszer gyorsjelentést is kiad a Gazdasági Versenyhivatal a mögöttük hagyott félévről. Céljuk, hogy közérthetően mutassák be a piaci verseny és a fogyasztók védelmében végzett munkájukat.

A féléves összefoglalóban többek között bemutatják, hogy a Covid-19 járvány idején hogyan alkalmazták a rendelkezésre álló eszközeiket a magyar fogyasztók és a hazai gazdaság védelme érdekében.

A gyorsjelentésben kitérnek arra is, hogy miként támogatták a hazai kis- és középvállalkozások boldogulását, illetve hogyan lépett fel a Gazdasági Versenyhivatal szinte mindannyiunkat érintő építőipari problémák megoldása érdekében.

Behajthatatlan követelés áfájának visszatérítése

Szeretnénk szíves figyelmét felhívni, hogy a 2021 márciusában közzétett magyar vonatkozású ügyben az Európai Unió Bírósága megállapította, hogy a behajthatatlan követelés áfájának visszatérítésekor az elévülési időt nem az eredeti termékértékesítés, szolgáltatásnyújtás teljesítési időpontjától kell számítani, hanem az az időpont az irányadó, amikor a meg nem fizetés valóban biztossá vált.

A döntés következtében tehát olyan esetekben is lehetőség nyílt a behajthatatlan követelések után megfizetett áfa visszaigénylésére, amelyeknél maga a követelés akár már öt évnél régebbi teljesítési időpontú, viszont a „nemfizetés” véglegessé válása még elévülési időn belül mozog. Ez azért fontos, mert erre a magyar jogszabályok nem adtak lehetőséget, sőt eddig az uniós bírósági gyakorlat sem tért ki erre.

Rendezvénynaptár

Szeptember 2021
H K Sz Cs P Szo V
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30

Csaladbarat hely vedjegy szolgaltato hely WEB SZSZ2020 allo webes felhasznalas

Csaladbarat hely vedjegy munkahely WEB SZSZ2020 allo webes felhasznalas

Kamarai Videók

Új Széchenyi terv - banner

logo

Intelligent Energy EU - logó

tamop234

Közösségi Gazdaság- és Társadalomfejlesztési Központ - logó

Kiemelt partnerek

Pályázati tanácsadók

Magyar Kereskedelmi és Iparkamara - logó

MVP logo GINOP2

web banner 650x650

Közösségi Gazdaság- és Társadalomfejlesztési Központ - logó