Gyakorlati Oktatók és Oktatásszervezők Klubja tavaszi ülése - szakképzési rendezvény

A Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara 2023. április 3-án szakképzési rendezvényt szervezett a szakképző intézmények képviselői és a duális képzési partnerei részére.

Téma: 2022. szeptember 1-én először kezdték meg a 11. évfolyamos technikumi képzésben résztvevő tanulók az új típusú szakirányú oktatást. Ez a képzési rendszer - mely egyidejűleg készít fel az érettségi vizsgára és a szakmai vizsgára is - egy új helyzetet, egy új megoldandó feladatot teremtett a szakképző iskolák és a duális képzőhelyek számára is.

Duális képzéssel a munka világában 2022 - kiadvány

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara a területi kamarákkal együttműködve a duális képzés 2020 elején hatályba lépett új jogszabályi környezetében azon dolgozik, hogy a vállalkozásokat minél szélesebb körben és a lehető legrészletesebben tájékoztassa a megújult szakképzési rendszerről és az abban rejlő lehetőségekről. A tájékoztatás számos csatornán folyik, ennek egyik eleme az éves szakmai kiadványunk, amelynek jelenlegi 2022-es változatában az aktuális állapotot mutatjuk be, feldolgozva az eddigi jogszabályváltozásokat és a gyakorlatban felmerülő kérdéseket.

A szakmák diplomája – 43 mestert avattak

Ebben az évben már második alkalommal került sor új mesterek avatására a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamarában. Idén májusban 50 szakember vehette át a szakmai tudását igazoló mesterlevelet, őket most újabb, 43 kiváló szakember követett.

Csák János: Magyarországnak szüksége van a szakképzésben tanulók tehetségére

Magyarországnak szüksége van a szakképzésben tanulók tehetségére, ők lesznek a jövő példaképei és a gazdaság tartóoszlopai - mondta a kulturális és innovációs miniszter hétfőn Budapesten, a WorldSkills 2022 szakképzési világverseny magyar csapatának díjátadóján.

Jelentkezés a 2023. évi „Szakképzési Díj” pályázatra

A Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara (DUIHK) idén jubileumi, tizedik alkalommal hirdeti meg a „Szakképzési Díj” pályázatot. A Díj legfőbb célja, hogy emelje a gyakorlatorientált szakképzés színvonalát és társadalmi megbecsülését Magyarországon.

A 2023. évi versenyt november 10-én indítottuk útjára. A pályázaton ismét várjuk a magyarországi szakképzésben aktívan közreműködő szervezetek - vállalatok, iskolák, kamarák, civil szervezetek, vagy akár magánszemélyek - jelentkezését, függetlenül attól, hogy tagjai-e a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamarának.

Rendezvénynaptár

Június 2023
H K Sz Cs P Szo V
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30

Kamarai Videók

Csaladbarat hely vedjegy szolgaltato hely WEB SZSZ2020 allo webes felhasznalas

Csaladbarat hely vedjegy munkahely WEB SZSZ2020 allo webes felhasznalas

Várható események

Új Széchenyi terv - banner

logo

Intelligent Energy EU - logó

tamop234

Közösségi Gazdaság- és Társadalomfejlesztési Központ - logó

Kiemelt partnerek

Pályázati tanácsadók

Magyar Kereskedelmi és Iparkamara - logó

MVP logo GINOP2

MVP logo GINOP2