Indul a vidéki vendéglátóhelyek támogatása

2024. május 27-től pályázhatnak az egész évben nyitva tartó vidéki vendéglátóhelyek a 13 milliárd forint vissza nem térítendő támogatásra. A vidéki vendéglátó üzletek támogatása a harmadik eleme a Kormány átfogó ágazati támogatási konstrukciójának, mely összességében 15 milliárd forintot biztosít a turizmus fejlesztésére és versenyképességének erősítésére.

Pályázza meg Ön is a K&H családi vállalatok kiválósági díjat!

A K&H Csoport kilenc éve kiemelt figyelmet fordít a családi vállalatokra és a társadalmi, gazdasági szempontból legjobb gyakorlatokat idén is díjjal értékeli. Idén négy kategóriában, augusztus 2-áig lehet benyújtani a nevezéseket.

2024. évi Dél-alföldi Innovációs Díj pályázati kiírás

Van olyan ötlete, találmánya, szabadalma, amit megmérettetne egy innovációs pályázaton?

A Magyar Tudományos Akadémia Szegedi Akadémiai Bizottságának elnöksége együttműködve a régió három kereskedelmi és iparkamarájával (Bács-Kiskun, Békés, Csongrád-Csanád vármegyék kereskedelmi és iparkamarái) és a Dél-alföldi Regionális Innovációs Ügynökség Közhasznú Egyesülettel 2024. évben, tizenötödik alkalommal is pályázatot hirdet a Dél-alföldi Régióban a vállalkozások, valamint a feltalálók által a három megye területén létrejött szellemi alkotások elismerése és az innovációs tevékenység, illetve a technológiai transzfer támogatása érdekében.

A pályázat beadási határideje: 2024. szeptember 30. (hétfő), 16.00 óra.

Tudományos és Innovációs Park címpályázat

A Tudományos és Innovációs Park címpályázat megjelent a minisztérium honlapján.

A pályázat célja:
A tudományos és innovációs, a technológiai, az ipari és a logisztikai parkokról szóló 161/2023. (IV. 28.) Korm. rendelet (továbbiakban: Korm. rendelet) 4. § (1) bekezdése alapján a tudománypolitika koordinációjáért felelős miniszter pályázatot ír ki a Tudományos és Innovációs Park cím elnyerésére. A Kulturális és Innovációs Minisztérium (a továbbiakban: KIM) célja, hogy jelen pályázattal lehetőséget adjon – a Neumann János Programban meghatározottaknak megfelelően – a Tudományos és Innovációs Park cím elnyerésére olyan szervezetek számára, amelyek elsősorban az egyetemi bázisú innovációs ökoszisztémára és kutatás-fejlesztési és innovációs
tevékenységekre építő tudományos és innovációs parkot kívánnak megvalósítani, fejleszteni és üzemeltetni.

15 milliárd forint támogatásra pályázhatnak a turizmus szereplői

A turizmus versenyképességének erősítését célzó ágazati támogatási program indítását jelentette be Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter és Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) elnöke. A vidéki vendéglátóhelyek, továbbá Tourinformok és cigányzenészek 15 milliárd forintos keretösszegre pályázhatnak. A támogatás célja a versenyképesség erősítése és a szolgáltatások minőségének javítása, valamint a vidéki szolgáltatók gazdasági élénkítése.

Rendezvénynaptár

Május 2024
H K Sz Cs P Szo V
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Kamarai Videók

Csaladbarat hely vedjegy szolgaltato hely WEB SZSZ2020 allo webes felhasznalas

Csaladbarat hely vedjegy munkahely WEB SZSZ2020 allo webes felhasznalas

logo

Közösségi Gazdaság- és Társadalomfejlesztési Központ - logó

Kiemelt partnerek

Pályázati tanácsadók

Magyar Kereskedelmi és Iparkamara - logó

MVP logo GINOP2

MVP logo GINOP2