Digitális Jólét Szoftver Alapcsomag ingyenesen letölthető

Tájékoztatjuk, hogy az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) miniszterhelyettese, Schanda Tamás bejelentette, hogy mostantól a Digitális Jólét Szoftver Alapcsomag ingyenesen letölthető. A magyar kormány felismerte, hogy a pandémiás helyzetben a megfelelő informatikai háttér nagy segítséget nyújthat minden korosztály számára.

A vendéglátás értelmezése a védekezési intézkedésekhez kapcsolódóan

Tisztelt Vállalkozásvezető Asszony / Úr!

Nagy számú megkeresés érkezett hozzánk, melyben kérték, hogy a veszélyhelyzet idején alkalmazandó védelmi intézkedések hatályát értelmezzük a vendéglátó helyek vonatkozásában.

A kereskedelemről szóló 2005. évi CLXIV. törvény 2. § a vendéglátás fogalmát a következőképpen határozza meg:

Tisztelt Vállalkozások, Tisztelt Vállalkozók!

Mivel a koronavírus elleni védekezés érdekében hozott intézkedések hatására a közegészségügyi korlátozások jelentősen enyhülnek, a magyar – és ezzel egy időben az európai és globális – gazdaság járvány miatti nehézségei is lassan, de fokozatosan mérséklődnek. A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara – a területi kamarákkal együttműködve, és támaszkodva a vállalkozások által küldött számtalan visszajelzésre – továbbra is elkötelezetten vesz részt a gazdaság teljes mértékű talpra állítását szolgáló kormányzati intézkedések megalkotásában, végrehajtásuk támogatásában, különös tekintettel az új lehetőségek minél hatékonyabb kiaknázására.

Tájékoztatjuk, hogy a vonatkozó dokumentumot folyamatosan frissítjük, ezért kérjük, hogy mindig a Magyar Kereskedelmi és iparkamara honlapján elérhető legfrissebb változatból informálódjon!

MKIK Gazdaságvédelmi Jogszabálytár

Tisztelt Vállalkozások, Tisztelt Vállalkozók!

Már olvasható a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Gazdaságvédelmi Jogszabálytára. Ez a kiadvány a Gazdaságvédelmi Akcióterv keretein belül megjelent jogszabályokat foglalja össze, egyszerűsítve mutatja be. A pontos és alapos tájékozódás érdekében kérjük, hogy minden esetben tekintsék meg a Magyar Közlönyben megjelent kormányrendeletek részletes szövegezését is a hivatkozások segítségével!

Tájékoztatjuk, hogy a dokumentum folyamatosan frissül, ezért kérjük, hogy mindig az mkik.hu honlapon elérhető legfrissebb változatból informálódjanak!

Üzleti Túlélőcsomag 3.0

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara és a teljes kamarai hálózat kiemelten támogatja a koronavírus járvány gazdasági hatásainak enyhítését, célzott eszközökkel történő kezelését. A mellékelt kiadványban hiteles és közérthető formában foglaljuk össze a legfontosabb információkat és az eddig bevezetett intézkedéseket. Ezzel alapvető célunk a vállalkozások válságkezelő intézkedéseinek támogatása.
Tájékoztatjuk, hogy a jelen dokumentumot folyamatosan frissítjük, ezért kérjük, hogy mindig az MKIK honlapján elérhető legfrissebb változatból informálódjon!

A kiadvány május 5-i állapota a mellékletben olvasható.

Rendezvénynaptár

Február 2021
H K Sz Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28

Csaladbarat hely vedjegy munkahely WEB SZSZ2020 allo webes felhasznalas

Csaladbarat hely vedjegy szolgaltato hely WEB SZSZ2020 allo webes felhasznalas

Kamarai Videók

evszazadokoroksege

Új Széchenyi terv - banner

logo

Intelligent Energy EU - logó

tamop234

Közösségi Gazdaság- és Társadalomfejlesztési Központ - logó

Kiemelt partnerek

Pályázati tanácsadók

Magyar Kereskedelmi és Iparkamara - logó

MVP logo GINOP2

web banner 650x650

Közösségi Gazdaság- és Társadalomfejlesztési Központ - logó