NAV ügyfélszolgálatok, járási kormányablakok és polgármesteri hivatalok ügyfélfogadási rendje

A koronavírus-járvány kapcsán kialakult veszélyhelyzetre való tekintettel merőben megváltozott a közhivatalok ügyfélfogadási rendje. Általánosságban mindenhol az elektronikus, illetve a telefonos ügyintézés a jellemző.

A Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara segítséget szeretne nyújtani azzal, hogy tájékoztatást ad a megye járási kormányhivatalainak, polgármesteri hivatalainak és az adóhatóság kirendeltségeinek ügyfélfogadási rendjéről.

Tájékozódjon az alábbi linkekből és a mellékletekből!

Számos megkeresés érkezett kamaránkhoz az üzletek nyitva tartása kapcsán. A múlt hétvégén megjelent 71/2020. (III.27.) Kormányrendelet életbe lépésével előállt az a logikai ellentmondás, mely szerint az üzletek bezárására nem született tiltás, de a polgárok, vásárlók korlátozására igen. A kijárási korlátozás ideje alatt senki nem hagyhatja el a lakhelyét csak az alább megfogalmazott alapos indokokkal.
Ez viszont azt eredményezi, hogy az üzletek ugyan nyitva lehetnek, de vásárló nem mehet be hozzájuk, kivéve a megjelölt esetekben. Így a kereskedelmi egységeknek célszerű átszervezni folyamataikat, és ahol megoldható, kiszállítással szükséges értékesíteni.

"4. § (1) A 3. § szerinti alapos indok:
a) a munkavégzés, a hivatásbeli kötelezettség, a gazdasági, mezőgazdasági és erdészeti tevékenység, valamint az ezek elvégzéséhez nélkülözhetetlen anyagokat, valamint eszközöket árusító üzletben (különösen a műszaki cikket, az építőanyagot és eszközöket árusító üzletben) történő vásárlás,

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy szakképzéssel kapcsolatos ügyintézéssel továbbra is rendelkezésükre állunk telefonon és elektronikus, online úton, hétfőtől csütörtökig 8:00 – 16:00 óráig, pénteken 8:00 – 13:30 óráig.

Munkatársaink elérhetősége: http://www.bkmkik.hu/hu/kamara/munkatarsak
A személyes ügyintézés a koronavírusos veszélyhelyzetre tekintettel szünetel.

A munkafolyamatokra vonatkozó tájékoztatás a Bővebben gombra kattintva érhető el.

Üzletek nyitva tartása

Tájékoztatom, hogy Magyarország Kormányának döntése alapján megjelent a 46/2020. (III. 16.) Korm. rendelet, amely az alábbiak szerint szabályozza az üzletek kereskedelmi tevékenységét:

1. § (1) A kereskedelmi tevékenységek végzésének feltételeiről szóló kormányrendelet szerinti vendéglátó üzletben (a továbbiakban: vendéglátó üzlet) 15.00 óra után 06.00 óráig az ott foglalkoztatottak kivételével – a (2) bekezdésben meghatározott kivétellel – tilos tartózkodni.

Mellékletek:
Download this file (MK_20_045.pdf)MK_20_045.pdf

Ügyintézés menete a kamarában

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a koronavírus járvány megelőzése érdekében a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara arra kéri ügyfeleit, hogy
ügyintézés érdekében csak indokolt esetben (Széchenyi kártya, okmányhitelesítés) és időpont egyeztetést követően keressék fel személyesen az ügyfélszolgálati irodákat!

A kamarai befizetéseket kérjük, lehetőség szerint online intézzék!

A kamara munkatársai telefonon és e-mailben továbbra is a vállalkozások rendelkezésére állnak. Elérhetőségeink megtalálhatók a http://www.bkmkik.hu/hu/kamara/munkatarsak weboldalon.

 

Rendezvénynaptár

Február 2021
H K Sz Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28

Csaladbarat hely vedjegy munkahely WEB SZSZ2020 allo webes felhasznalas

Csaladbarat hely vedjegy szolgaltato hely WEB SZSZ2020 allo webes felhasznalas

Kamarai Videók

evszazadokoroksege

Új Széchenyi terv - banner

logo

Intelligent Energy EU - logó

tamop234

Közösségi Gazdaság- és Társadalomfejlesztési Központ - logó

Kiemelt partnerek

Pályázati tanácsadók

Magyar Kereskedelmi és Iparkamara - logó

MVP logo GINOP2

web banner 650x650

Közösségi Gazdaság- és Társadalomfejlesztési Központ - logó