Kenyeres István szobafestő-mázoló tapétázó mester, építésztechnikus, valamint Roza Károly, a Polar Kft. ügyvezetője is kitüntető díjban részesült augusztus 20-a alkalmából.

A hagyományhoz híven idén is a Hírös7 Fesztivál nyitónapján a polgármester adta át a Kecskemét Megyei Jogú Város Közgyűlése által adományozott díjak közül a Kecskemét Gazdasági Fejlődéséért Díjat, a Kecskemét Város Környezetvédelméért Díjat, a Mészöly Gyula Díjat, valamint az Év Kecskeméti Mestere Díjat a Városháza dísztermében. Szemereyné Pataki Klaudia köszöntő beszédében hangsúlyozta: csak olyan ország fejlődik és épül, amely tartalmas építőkockákból áll össze. „Az idei díjazottak is olyan tartalmas munkát végeznek, amely bizonyíték arra, hogy a magyaroknak még mindig van hite és jövője a viharos Kárpát-medencében” - fogalmazott a polgármester.

A Kecskemét Gazdasági Fejlődéséért Díjat Roza Károly, a Polar Kft. ügyvezetője vehette át.
A Kft. 1992-ben jött létre villamos tervezési és műszaki szolgáltatási feladatokra. A vállalkozás 1994-ben erősáramú fővállalkozássá alakult, résztulajdonosokkal bővült ki, és megkezdődött a cég gyors fejlődése a villanyszerelő ipar területén.
A telephelyen szerelőüzem, önálló raktárak, gépkocsi tárolók és szabadtéri tárolók biztosítják a szerelési egységek anyag- és gépellátását. A villamos berendezések gyártásához korszerű gépekkel és szerszámokkal rendelkeznek.
Roza Károly vezetésével a cég fokozott figyelmet fordít az általa működtetett minőségbiztosítási rendszerekben rögzített elvárások és kötelezettségek betartására, a folyamatos szakmai fejlődésre, új, korszerű technológiák alkalmazására. Stabil gazdasági háttérrel, megbízható beszállítói kapcsolatokkal, megfelelően képzett mérnöki és szerelői állománnyal rendelkezik.
Kiemelkedő referenciáik közé tartozik az M0-M6 autópálya csomópont, az M5 bevezető szakasz, a pápai és kecskeméti repülőbázisokon végzett elektromos munkák, a főtér díszkivilágítása, valamint számtalan kecskeméti épület és üzem.

Az Év Kecskeméti Mestere Díjat Kenyeres István, szobafestő-mázoló, tapétázó mester, építész technikus érdemelte ki.
Kenyeres István szobafestő-mázoló tapétázó mester, építésztechnikus 1961-ben szerzett szobafestő-mázoló szakmunkás bizonyítványt, majd 1967-ben építész technikusi végzettséget.
1964-ben az akkori 607. sz. Ipari Szakmunkásképző Intézetben kezdett dolgozni, mint festő-mázoló szakoktató. Ettől az évtől kezdve foglalkozik szakmunkástanulók képzésével.  Ugyanebben az évben mesterlevelet is szerzett. Az általa képzett tanulók a Szakma Kiváló Tanulója országos versenyen mindig nagyon jó eredménnyel szerepeltek.
A kezdeti időszakban ellátta a KISOSZ kecskeméti szervezetének elnöki teendőit. A ’80-as években két cikluson keresztül volt elnöke a Bács-Kiskun Megyei Szobafestő-mázoló Mestervizsga Bizottságnak. Jelenleg is elnöke a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Szobafestő-mázoló, Tapétázó Szintvizsga Bizottságnak.
Kenyeres István mindig nagyon fontosnak tartotta, hogy a szakmát a tanulóival megszerettesse és alaposan megismertesse. A szakmában eltöltött 45 év alatt a tanulóiból lett mester, iparos, technikus és vállalkozás vezető is.
A Közgyűlés Kenyeres Istvánnak életpályája, több évtizedes, elhivatott szakmai munkája, az ifjúság nevelésében, képzésében végzett példamutató tevékenysége elismeréseként adományozta az Év Kecskeméti Mestere Díjat.

Forrás: hírös.hu

Fotó: hírös.hu és keol.hu

Rendezvénynaptár

Április 2024
H K Sz Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Kamarai Videók

Csaladbarat hely vedjegy szolgaltato hely WEB SZSZ2020 allo webes felhasznalas

Csaladbarat hely vedjegy munkahely WEB SZSZ2020 allo webes felhasznalas

logo

Közösségi Gazdaság- és Társadalomfejlesztési Központ - logó

Kiemelt partnerek

Pályázati tanácsadók

Magyar Kereskedelmi és Iparkamara - logó

MVP logo GINOP2

MVP logo GINOP2