Bács-Kiskun megye hazavár!

„Tudás kell, nem a papír!” Ez hangzott el azon a munkáltatói fórumon, amely a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, valamint a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási Főosztálya közös szervezésében valósult meg. Ez a kijelentés azokra a külföldön dolgozó munkavállalókra értendő, akiknek a befogadására alapoz egy cég. A rendezvényen megjelenteket Gaál József, a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke köszöntötte. Megnyitó beszédet Kollár Péter, a kormányhivatal foglalkoztatási főosztályának főosztályvezetője tartott.

Egy 6 millió lakosú kínai város érdeklődik Kecskemét és térsége iránt

Wuxi delegációját október közepén fogadta a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara vezetése: Gaál József elnök, valamint Sipos Zsolt, a köztestület titkára. A megbeszélésen kiderült: az ázsiai országból érkező vendégek érdeklődése elsősorban a magyar kamarai regisztrációs rendszerre irányult. Emellett a hírös város gazdasági fejlődéséről, a térségben működő vállalkozásokkal való üzleti kapcsolatok létesítéséről tárgyaltak.

BÉT ELITE - vállalkozásfejlesztés a kkv-nak

A Budapesti Értéktőzsde megtartotta a BÉT50 Középvállalatok Csúcstalálkozója 2018. című, kifejezetten középvállalatoknak szóló rendezvényt. Bemutatták a BÉT502018 kiadványt, amelyet idén már harmadízben készített el a BÉT, a Figyelő és az EY azzal a céllal, hogy a hazai gazdasági szféra megismerhesse azokat a magyar vállalatokat – minden évben 50-et -, amelyek kiemelkedő teljesítményt értek el, és sikeresen szintet léptek a versenyképességük növelése érdekében. A kiadványban szereplő vállalati sikertörténetek közül három cégvezető személyesen is beszélt a sikerhez vezető útról és a további tervekről.

Inkubációs szolgáltatások fejlesztésének támogatására lehet pályázni

Megjelent a Vállalkozói és ipari inkubációs szolgáltatások fejlesztésének támogatása című pályázati felhívás, melyre mikro-, kis- és középvállalkozások pályázhatnak október 17-től a Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív program (Ginop) keretében - tájékoztatott Rákossy Balázs, a Pénzügyminisztérium európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkár.

A vállalkozói erények megtestesítője – portré és tabló a Platter terem előtt

A Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara új konferenciatermének nevet adó Platter János portréja szeptember 4-től látható a bejárat előtt. A hírös város nagy tiszteletnek örvendő polgáráról készült tablóval együtt a vitrin tervezője és kivitelezője Balanyi Károly grafikusművész volt. A köztestület ezzel is tiszteleg Kecskemét 650 éves évfordulója előtt.

Rendezvénynaptár

Október 2018
H K Sz Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31

evszazadokoroksege

Kamarai Videók

Várható események

Új Széchenyi terv - banner

Intelligent Energy EU - logó

tamop234

Kiemelt partnerek

Pályázati tanácsadók

Magyar Kereskedelmi és Iparkamara - logó

Közösségi Gazdaság- és Társadalomfejlesztési Központ - logó

Közösségi Gazdaság- és Társadalomfejlesztési Központ - logó