Az élő hal és a különböző haltermékek áfájának 27-ről 5 százalékra történő csökkentése évente 10 ezer forint megtakarítást hoz egy átlagos négyfős családnak – jelentette ki Czerván György, a Földművelésügyi Minisztérium (FM) agrárgazdaságért felelős államtitkára. Az áfacsökkentést 2018. január 1-jétől vezetik be.

Nyáron sem pihen a NAV: új tao-kedvezményről, a KATA kedvező változásairól, a nyugdíjas szövetkezetek szabályairól és megváltozó számlaszámokról tudósítanak, melyekről bővebben itt olvashatnak.

A megismerhető múlt, az élő hagyomány, a velünk élő természet, a kézműves remekek az identitásunkhoz elengedhetetlen értékek megismerése, az utókor számára való megmentése nemzeti ügy. Fontos a kistelepülésnek, hogy összegyűjtse kincseit, fontos a megyének és az egész országnak is, hiszen ezen értékek alkotják nemzetünk legbecsesebb kincseit is, a Hungarikumokat. A Hungarikum törvény alapján a nemzeti értékek adatait a települési, tájegységi és megyei értéktárakban, az ágazati értéktárban, a külhoni magyarság értéktárában, a Magyar Értéktárban, valamint a Hungarikumok Gyűjteményében, különböző szakterületek szerinti kategóriákban kell azonosítani, rendszerezni. A Bács-Kiskun Megyei Értéktárba a legtöbb javaslat a települési értéktár bizottságoktól érkezik, amelyekből hat újabb megyei értéket választottak ki, és így a Bács-Kiskun Megyei Értéktárban immár 220 tétel szerepel. A mostani értékek Soltvadkerten és környékén lelhetőek fel.

Júliustól hatályos az új jövedéki törvény, a reklámadó új szabályai, valamint a friss adótörvények néhány rendelkezése.

A teljes cikket megtalálhatják itt

Innováció, export, Ipar 4.0. Ezek azok a kulcsszavak, amelyek új lendületet adnak a klasztereknek, hogy a globális gazdaság egyre élesedő versenyében megállják a helyüket, mégpedig egy újfajta összefogással: a tömörüléssel. Ez a stratégiát elemezték a dél-alföldi régió klasztereinek képviselői az ArchEnerg Klaszter és a Hírös Beszállítói Klaszter közös rendezvényén, a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara székházában.

Rendezvénynaptár

Július 2017
H K Sz Cs P Szo V
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31

Kamarai Videók

tamop234

Kiemelt partnerek

Pályázati tanácsadók