Neked fitt a munkahelyed? 4 jel, ami segít eldönteni

Életünk jelentős részét a munkahelyen töltjük, éppen ezért nem mindegy, hogy mindezt milyen minőségben tesszük. Vannak árulkodó jelek, amik arra figyelmeztetnek, hogy változtatni kellene, hogy az alkalmazottak ne csak dolgozzanak a gépezetben, hanem hasznos és hatékony munkát végezzenek.

A közérdekű nyugdíjas szövetkezet működésének legfontosabb szabályai

Hét alapító kell hozzá, amit előállítanak, értékesítésítik, és csak ezer forint vagyoni hozzájárulást kérnek tagjaiktól. No, és nem utolsósorban, munkájukkal lendíthetnek a munkaerőhiánnyal küzdő ágazatokon is azok a nyugdíjasok, akik belépnek valamelyik közérdekű nyugdíjas szövetkezetbe.

További megtakarítások lehetőségét kínálja a villanyszerelők és a vízszerelők központi nyilvántartása

2017. szeptember 1-jén hatályba lépett a versenyképességi törvény azon rendelkezése, mely szerint a fogyasztók a villany-, víz- és csatorna közműcsatlakozások elvégzésére – a gázbekötéseknél már megszokott módon – szabadon választhatnak kivitelezőt. Ennek érdekében létrejött a villanyszerelők és vízszerelők névjegyzéke, akik villany-, víz- és csatorna közműcsatlakozásokat végezhetnek a felhasználók megbízásából. A villanyszerelők és vízszerelők nyilvántartását a Fővárosi Kormányhivatal vezeti.

Kötelező lesz a cégkapu 2018-tól

Megjelent az elmúlt év decemberében egy jogszabály, mégpedig az elektronikus ügyintézés részletszabályairól szóló 451/2016. (XII. 19.) számú Korm. rendelet. Ebben határozták meg a hivatali tárhely fogalmát, amit jobbára cégkapuként emlegetünk.

Előzzük meg az áramütésből származó munkabaleseteket!

A DÉMÁSZ Csoport szeretné megszólítani azon vállalkozásokat, elsősorban az építőipar területén, amelyek munkavállalói leginkább kitettek a közcélú villamos hálózat okozta áramütés veszélyeinek. Az elmúlt években ugyanis több halálos kimenetelű baleset is történt a DÉMÁSZ szolgáltatási területén, melynek során valamilyen eszközzel, berendezéssel (emelőgépek, mobil fémállványok, szintezőléc, stb.) közelítették meg a DÉMÁSZ középfeszültségű hálózatát, és szenvedtek halálos áramütést külső személyek. A DÉMÁSZ Zrt. célja, hogy erre a veszélyforrásra felhívja a leginkább érintett vállalkozások figyelmét.

Rendezvénynaptár

Szeptember 2017
H K Sz Cs P Szo V
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30

Kamarai Videók

Legolvasottabbak

Új Széchenyi terv - banner

Intelligent Energy EU - logó

tamop234

Kiemelt partnerek

Pályázati tanácsadók

Magyar Kereskedelmi és Iparkamara - logó

Közösségi Gazdaság- és Társadalomfejlesztési Központ - logó

Közösségi Gazdaság- és Társadalomfejlesztési Központ - logó