Biztonsági tanácsok NetBank ügyfeleknek és a mobilkészülékekhez

Az elmúlt években jelentős mértékben bővült az elektronikus csatornák használata (netbank, mobilbank) a banki ügyfelek körében, így ennek megfelelően a bűnözői csoportok is új technikákat fejlesztettek ki céljaik elérése érdekében. A kifejlesztett új technikákkal támadók elsődleges célja a netbank használatához szükséges adatok megszerzése közvetlenül az ügyfelektől, majd azoknak az anyagi haszonszerzés céljából csalásra történő felhasználása.
Legyen szó laptopról vagy okostelefonról, a bűnözőket mind a készülék, mind pedig a rajtuk található érzékeny adatok érdeklik. A védelem első pontja a fizikai hozzáférés: munkahelyen, tárgyaláson, étteremben, reptéren, szállodában. Éppen ezért a készülékünket mindig tartsuk látótávolságban, kartávolságunkban!
Mindezekre a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya hívja fel a figyelmet.

Adathalászok támadják a magyar bankok ügyfeleit

Banki ügyfeleket ért adathalász-támadásokról szól a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának legfrissebb hírlevele.

Internethasználat - biztonságosan!

A jelszó biztosítja, hogy illetéktelen személy ne tudjon belépni a felhasználói fiókunkba, ezért nagyon fontos a feltörhetetlensége és titokban tartása - figyelmeztet a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatóságának Bűnmegelőzési Osztálya. Jelszavunkkal bárki be tud lépni a fiókunkba és hozzáférhet az ott tárolt információkhoz, fájlokhoz.

Megjelent a tájékoztatás a villanyszerelőkre, valamint a víziközmű-bekötést végző személyekre vonatkozó, kormányrendeletbe foglalt bejelentési kötelezettség gyakorlati tudnivalóiról. A kijelölt hatóság, a Budapest Főváros Kormányhivatala Metrológiai és Műszaki Felügyeleti Főosztályának Műszaki Felügyeleti Osztálya honlapján minden részlet olvasható: www.mkeh.gov.hu

 

 

A villanyszerelők, valamint a víziközmű-bekötést végző személyekre is vonatkozó, kormányrendeletbe foglalt bejelentési kötelezettség gyakorlati tudnivalóiról a napokban, várhatóan augusztus 15-ig tájékoztatást ad az erre kijelölt hatóság, amely a Budapest Főváros Kormányhivatala Metrológiai és Műszaki Felügyeleti Főosztályának Műszaki Felügyeleti Osztálya. Minden részlet a www.mkeh.gov.hu honlapon lesz olvasható.

A rendelet egyébként 2017. szeptember 1-jén lép hatályba.

Rendezvénynaptár

Szeptember 2017
H K Sz Cs P Szo V
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30

Kamarai Videók

Legolvasottabbak

Új Széchenyi terv - banner

Intelligent Energy EU - logó

tamop234

Kiemelt partnerek

Pályázati tanácsadók

Magyar Kereskedelmi és Iparkamara - logó

Közösségi Gazdaság- és Társadalomfejlesztési Központ - logó

Közösségi Gazdaság- és Társadalomfejlesztési Központ - logó