Immár több éves hagyomány, hogy a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara a hatóságok vezetőivel kerekasztal megbeszélést tart, segítve ezzel a jó együttműködést a vállalkozók érdekében. A felek a legutóbbi ülésükön is a jogszabálykövetés elősegítése érdekében egyeztettek.

Többek között mentesülnek az illeték megfizetése alól azok, akik az egyéni vállalkozók nyilvántartásában szereplő adatokról állíttatnak ki hatósági bizonyítványt, vagy kft.-t, egyéni céget, közkereseti, betéti társaságot jegyeztetnek be a cégbíróságon.


Forrás: napi.hu

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal közzétette honlapján a 2017. évi ellenőrzési irányelveket.
A NAV már 2016 januárja óta új filozófia mentén végzi ellenőrzéseit, amely nyomán javult az adózási fegyelem, nőtt az ellenőrzések hatékonysága, reálértéken is emelkedtek az adóbevételek.
A NAV ellenőrzéseinek célja 2017-ben a gazdaság fehérítése, az adócsalások visszaszorítása, az önkéntes jogkövetés ösztönzése és a tisztességes gazdálkodók esélyeinek növelése.

Forrás: NAV

A Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Kecskeméti Járási Hivatala Közlekedési és Fogyasztóvédelmi Főosztálya Fogyasztóvédelmi Osztályának tájékoztatása szerint 2017. január 1. napján lépett hatályba a fogyasztóvédelmi hatóság kijelöléséről szóló 387/2016. (XII. 2.) Korm. rendelet (a továbbiakban: Korm. rendelet), amely teljes egészében átalakította a fogyasztóvédelem intézményrendszerét: a fogyasztóvédelmi feladatokat a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, a Pest Megyei Kormányhivatal, valamint a járási hivatalok látják el a jogszabályban rögzített hatáskörmegosztás alapján. Az alábbiakban részletesen is olvashat a változásokról.

Az elektronikus közbeszerzést február 1-jén bevezetik a központi beszerző szervezeteknél, így a Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóságnál, a Nemzeti Kommunikációs Hivatalnál, valamint az Állami Egészségügyi Ellátó Központnál, a többi szervezetnek december 31-ig kell átállnia - mondta Csepreghy Nándor, a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára a Világgazdaságnak.

Rendezvénynaptár

Február 2017
H K Sz Cs P Szo V
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28

tamop234

Kiemelt partnerek

Pályázati tanácsadók