Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter technikai segítségnyújtási megállapodást írt alá Világbank Európáért és Közép-Ázsiáért felelős alelnökével a Nemzetközi Valutaalap (IMF) és a Világbank washingtoni éves közgyűlésén.

A projekt célja, hogy támogassa a magyar munkaügyi szervezetet az álláskeresőknek személyre szabott, a valós élethelyzetükhöz és igényeikhez jobban illeszkedő támogatások és szolgáltatások nyújtásában - derül ki a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) közleményéből. A megállapodás segíthet a munkaerőhiány enyhítésében. A kormányzat a jövőben is számít a Világbank szakértelmére a magyar szakpolitikai elképzelések megvalósítása során.

Az adóhatóság a rendelkezésre álló határidő után nem róhat ki adóbírságot a cégekre.

Forrás:uzletresz.hu

Nagyon sok minden zajlik egyszerre, a munkavállalói elvárások változnak, miközben soha ennyi különböző generáció nem dolgozott párhuzamosan a szervezeteknél. A vezetőknek - nem csak a HR-nek - ha szeretnék megtartani a legjobb munkaerőt - és eközben új reménységeket magukhoz csábítani - időt, energiát és pénzt kell fektetniük a munkatársak fejlődésébe és nem utolsó sorban célt adni nekik. A HR-nek pedig abban kell segítenie a menedzsmentet, hogy a vezetők ezt készség szinten tegyék és támogatni tudják a tehetségeket.

Forrás:hrportal.hu

Kapcsolódó cikkek:

1. Szakképzés, de hogyan?

2. "Nincs új a nap alatt..."

3. Hétköznapi hiány(a)szakma ...a szoknya, a nadrág és a varrótű

Hogy mire képes egy csöpögő csap? A probléma hétköznapi. Sokáig húzzuk, halasztjuk, míg végre rászánjuk magunkat arra, hogy vagy megjavítjuk vagy szerelőt hívunk. Aztán persze az is kérdés, hogy mi mennyibe kerül, már ha mi magunk kezdünk el bütykölni, akkor néha több bajt okozunk, mint aminek az elhárítására törekedtünk.

Munkaügyi ellenőrzések – érdemes felkészülni

10 cégből 3 figyel munkaügyeire, miközben 10 munkavállalóból hétnél talál hibát a munkaügyi hatóság, amely rendszeresen vizsgálja, hogy a munkáltatók eleget tesznek-e az előírásoknak, munkavállalóikat jogszerűen foglalkoztatják-e.

Rendezvénynaptár

Október 2017
H K Sz Cs P Szo V
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31

Kamarai Videók

Legolvasottabbak

Új Széchenyi terv - banner

Intelligent Energy EU - logó

tamop234

Kiemelt partnerek

Pályázati tanácsadók

Magyar Kereskedelmi és Iparkamara - logó

Közösségi Gazdaság- és Társadalomfejlesztési Központ - logó

Közösségi Gazdaság- és Társadalomfejlesztési Központ - logó