A Bosznia-Hercegovinában használt ATA igazolványokat az alábbiak szerint kell kezelni abban az esetben, ha a járvány kapcsán hozott rendelkezések miatt az újra-kivitel az ATA lejáratáig vagy a reexportra adott határidőig nem lehetséges.

A Norvégiában használt ATA igazolványokat az alábbiak szerint kell kezelni abban az esetben, ha a járvány kapcsán hozott rendelkezések miatt az újra-kivitel az ATA lejáratáig vagy a reexportra adott határidőig nem lehetséges.

Az Izraelben használt ATA igazolványokat az alábbiak szerint kell kezelni abban az esetben, ha a járvány kapcsán hozott rendelkezések miatt az újra-kivitel az ATA lejáratáig vagy a reexportra adott határidőig nem lehetséges.

A hírlevél tartalmából

Április végére áll össze az Európai Bizottság új hétéves költségvetési javaslata, ami már a válság utáni kilábalásra is tartalmaz pénzeszközöket.

Európai Marshall-terv? Össze lehet-e hasonlítani az Egyesült Államok egykori segélycsomagját és az új európai költségvetést?

Koronakötvények, közösen garantált hitelek – már több tanácskozás is kudarcba fulladt az újszerű válságfinanszírozási elképzeléseken.

Tartalékolni kellene az osztalékokat és a jutalmakat – erre szólít fel az európai biztosításfelügyelet.

A Fókuszban az Unió rovatunkban „COVID-19 – gazdasági intézkedések a tagállamokban” címmel olvashat összefoglalót.

A hírlevél további részletei elérhetők az alább csatolt mellékletben

A hírlevél tartalmából

Távszavazás elektronikus levélben, csúcstalálkozó videokonferencia segítségével – soha nem látott változásokat kényszerített ki az uniós intézményekben a koronavírus terjedése.

750 milliárd eurós mentőcsomagot fogadott el a koronavírus elleni védekezés finanszírozására és a megtorpant gazdaság fellendítésére az Európai Központi Bank.

Enyhül a fiskális szigor: Brüsszel elnézőbb lesz a tagállamokkal, ha a járvány elleni védekezés költségei miatt túllépik a megengedett hiányt, és másképp alkalmazzák az állami támogatási szabályokat is, hogy a koronavírus ne vigye padlóra az európai gazdaságot.

A szolidaritás próbája is a járvány: a határok lezárása helyett be tudják-e tartani a belső piac működéséhez elengedhetetlen alapelvet, az „áruk szabad mozgását” az uniós országok?

A Fókuszban az Unió rovatunkban „Új európai iparstratégia: Lesz-e érzékelhető hatása?” címmel olvashat összefoglalót.

A hírlevél további részletei elérhetők az alább csatolt mellékletben

Rendezvénynaptár

Szeptember 2020
H K Sz Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30

Csaladbarat hely vedjegy munkahely WEB SZSZ2020 allo webes felhasznalas

Csaladbarat hely vedjegy szolgaltato hely WEB SZSZ2020 allo webes felhasznalas

Kamarai Videók

Várható események

evszazadokoroksege

Új Széchenyi terv - banner

logo

Intelligent Energy EU - logó

tamop234

Közösségi Gazdaság- és Társadalomfejlesztési Központ - logó

Kiemelt partnerek

Pályázati tanácsadók

Magyar Kereskedelmi és Iparkamara - logó

MVP logo GINOP2

web banner 650x650

Közösségi Gazdaság- és Társadalomfejlesztési Központ - logó