Egy nagyobb értékű informatikai eszköz vagy háztartási gép megvásárlása esetében kellemetlen, amikor a kötelező jótállási idő elteltével hibásodik meg a termék, vagy egyszerűen csak a fogyasztó önhibája miatt tönkremegy. Ezekre a tipikus esetekre is van megoldás, mely a termékbiztosítás vagy kiterjesztett garancia körében keresendő.
A nagyobb összegű termékek megvásárlása esetén sok esetben az áruház úgynevezett termékbiztosítási szerződést, vagy kiterjesztett garancia megkötésére vonatkozó szerződés megkötését is felajánlja. A két szerződés között alapvető különbség van. A termékbiztosítási szerződés olyan esetekre nyújthat megoldást, amikor a termék a vásárló hibájából megsérül. A kiterjesztett garancia - külön díj ellenében - azonban a jótállási idő meghosszabbítására vonatkozik.

Február elején a sajtóban megjelent hírek szerint a fogyasztóvédelmi hatóság bírságolja a kereskedőket akkor, ha azok nem írják ki a területileg illetékes fogyasztóvédelmi hatóság helyes elérhetőségét az üzletben.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium által kiadott közlemény hangsúlyozza, hogy a fogyasztóvédelmi hatóság nem büntet azért, mert a cég nem, vagy nem helyesen tűntette fel üzletében a fogyasztóvédelmi esetekben is eljáró járási hivatal címét, hiszen ilyen jogszabályi kötelezettsége a vállalkozásnak nincs.

Kamaránk felhívja az elektronikus kereskedelem területén működő vállalkozások figyelmét a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium infokommunikációért és fogyasztóvédelemért felelős államtitkára által megküldött, e-kereskedelmi vállalkozásokra vonatkozó új előírásokra.

Milyen tájékoztatást kell elhelyeznem az üzletemben panaszkezeléssel kapcsolatban? Hová kell fordulnia a vevőnek, ha panaszt kíván tenni? A panasz elutasításáról hogyan kell tájékoztatni a vevőt? A kereskedelmi vállalkozókat érintő kérdésekre gyűjtöttük össze a panaszkezelés módjait:

Mellékletek:
Download this file (panaszkezelés vállalkozásoknak_1.doc)panaszkezelés fórumai

Ha nem követjük a trendeket, könnyen lemaradhatunk. Merre megy a marketing világa 2017-ben? Íme 10+1 tipp!
Itt az új év, érdemes áttekintenünk, hogy melyek lesznek, lehetnek azok a marketing trendek, amiknek használatával a piaci befolyásunkat növelhetjük! Összegyűjtöttünk 10+1 tippet.

Rendezvénynaptár

Szeptember 2017
H K Sz Cs P Szo V
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30

Kamarai Videók

Legolvasottabbak

Új Széchenyi terv - banner

Intelligent Energy EU - logó

tamop234

Kiemelt partnerek

Pályázati tanácsadók

Magyar Kereskedelmi és Iparkamara - logó

Közösségi Gazdaság- és Társadalomfejlesztési Központ - logó

Közösségi Gazdaság- és Társadalomfejlesztési Központ - logó