„Egy fénykép azért lesz díjazott, mert megmozgatja a szerkesztők képzeletét, és akkor telik meg élettel, amikor a közönség elé kerül.”
(Robert Capa)

A pillanat varázsának ünnepén ezzel az idézettel köszöntötte Sipos Zsolt, a Bács-Kiskun Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara titkára a megjelenteket. A köztestület XIV. alkalommal hirdette meg „A munka világa” országos fotópályázatot. Ahogyan elhangzott: a fotópályázat célja a kezdetektől az országban tevékenykedő kereskedők, ipari vállalkozások, szolgáltatók, kézművesek tevékenységének, termékeinek művészi módon való megjelenítése. Ez magába foglalja a cégek mindennapi életének, az ott zajló munkafolyamatoknak a bemutatását. A kamara célja ráirányítani a figyelmet a vállalkozások értékteremtő, munkaadói tevékenységére.


Az idei esztendőben 44 alkotó 199 képét értékelte a zsűri, és 42 képet választott be a kiállítási anyagba.

A zsűri tagjai voltak Kellner Felső Sára EFIAP, A-MAFOSZ fotóművész, Bedi Gyula EFIAP, A-MAFOSZ/p fotóművész, valamint Péjó Zoltán ES-MAFOSZ, a Duna-táj Fotókör elnöke, "MAFOSZ Szolgálati Kiválósága"-díjas fotós, aki az október 12-i ünnepélyes díjátadón és tárlatnyitón mondta el szakmai gondolatait.

Az idén az első díjat Mezősi Ágnes Nehéz munka című alkotása érdemelte ki. Második helyezett lett Boros Csaba Ólomüveg műhely című pályaműve. Harmadik díjban részesült a favágót bemutató fénykép, amelyet Nagy Erik készített. Kollekció- és Különdíjat érdemelt ki Lőrincz Zsóka Erzsébet Lánchídépítők című alkotása.

A díjazottak a kamara és a támogató HAMA jóvoltából értékes jutalmakban, valamint oklevélben részesültek.

A kiállítás anyaga több helyszínen, Kecskeméten október 27-ig, majd Baján, Kiskunhalason és Kalocsán is megtekinthető lesz.


 


Rendezvénynaptár

Április 2024
H K Sz Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Kamarai Videók

Csaladbarat hely vedjegy szolgaltato hely WEB SZSZ2020 allo webes felhasznalas

Csaladbarat hely vedjegy munkahely WEB SZSZ2020 allo webes felhasznalas

logo

Közösségi Gazdaság- és Társadalomfejlesztési Központ - logó

Kiemelt partnerek

Pályázati tanácsadók

Magyar Kereskedelmi és Iparkamara - logó

MVP logo GINOP2

MVP logo GINOP2