Rugalmas feltételek, aktív mindennapok, személyes törődés. A piaci tapasztalatok három kiemelt előnye is mutatja, mennyire vonzó a nyugdíjas foglalkoztatás. Mind a két félnek, sőt, a társadalomnak is.

A Közérdekű Nyugdíjas Szövetkezetek Országos Érdekvédelmi Szövetsége, a KözÉSZ szakmai fórumsorozatának kecskeméti állomásán Gaál József, mint Kecskemét alpolgármestere és mint a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke üdvözölte a nyugdíjas foglalkoztatást. Munkaadóként is értékelte a lehetőséget, kiváló megoldásnak tartva azt.

A rugalmas, atipikus foglalkoztatási formáról, annak gyakorlati tapasztalatairól Dolgos Attila, a KözÉSZ alelnöke tartott előadást.

A nyugdíjasok magánszférában történő foglalkoztatásának szabályairól, a jogi keretekről, a szerződésekről pedig a Szövetkezeti Kutatóintézet Nonprofit Kft. szakértője, dr. Bak Klára beszélt.

Mint ismert, egy 2017. évi törvény tette lehetővé a Közérdekű Nyugdíjas Szövetkezetek létrehozását. A közérdekű nyugdíjas szövetkezet az aktív, időskorúak olyan társas vállalkozása, amelynek célja elősegíteni a foglalkoztatás területén jelentkező nehézségek kiegyensúlyozását, a még aktív időskorúak munkaerőpiacra való visszatérését a számukra megfelelő, rugalmas keretek között. Célja az is, hogy lehetőséget nyújtson a tudás, a szakmai ismeret, az élettapasztalat átadására a generációk között, és erősítse a helyi közösségeket, a szociális integrációt.

 


Rendezvénynaptár

Január 2021
H K Sz Cs P Szo V
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Csaladbarat hely vedjegy munkahely WEB SZSZ2020 allo webes felhasznalas

Csaladbarat hely vedjegy szolgaltato hely WEB SZSZ2020 allo webes felhasznalas

Kamarai Videók

Várható események

Nincsenek események

evszazadokoroksege

Új Széchenyi terv - banner

logo

Intelligent Energy EU - logó

tamop234

Közösségi Gazdaság- és Társadalomfejlesztési Központ - logó

Kiemelt partnerek

Pályázati tanácsadók

Magyar Kereskedelmi és Iparkamara - logó

MVP logo GINOP2

web banner 650x650

Közösségi Gazdaság- és Társadalomfejlesztési Központ - logó