A 2024. évi adócsomagról közel 150-en hallgatták a kamarai előadást

Komoly érdeklődés kísérte a Bács-Kiskun Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara november 30-i adószakmai napját. A résztvevők jelentős része Bács-Kiskun vármegyei volt, de Budapestről, Pest vármegyéből és Csongrád-Csanád vármegyéből is bekapcsolódtak az online programba.

Virág Tibor: Minden gasztronómiának egy célja van, hogy boldogabban tudjunk élni

Magyar-szerb vállalkozások határon átnyúló gasztronómiai klubja című projekt klubtalálkozóját tartották november 15-én délelőtt a Bajai Szakképzési Centrum Bányai Júlia Technikum és Szakképző Iskolában.

Panasztörvény – szakértői előadás volt a kamarában

A 2023. évi XXV. törvény a panaszokról, a közérdekű bejelentésekről, valamint a visszaélések bejelentésével összefüggő szabályokról az 50 fő feletti állományi létszámú vállalkozások, valamint a pénzmosás elleni törvény hatálya alá tartozó szolgáltatók (könyvelők, ingatlanforgalmazók, ingatlanközvetítők, ingatlanberuházók, ékszerészek, nemesfém-kereskedők, autókereskedők, székhelyszolgáltatók) számára (létszámtól függetlenül) előírja egy belső visszaélés-bejelentési rendszer működtetését.

Fókuszban a saját munkavállalók képzése – a szakképzési jogszabályok aktualitásairól a kamarában

Kiemelt érdeklődés kísérte a Bács-Kiskun Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara október 24-i Fókuszban a saját munkavállalók képzése A SZAKKÉPZÉSI JOGSZABÁLYOK AKTUALITÁSAI című rendezvényét. A duális képzők, könyvelők, szakképzést folytató intézmények számára szervezett képzést 49-en online, 32-en pedig személyesen hallgatták meg a köztestület Platter János Konferenciatermében.

A munka világa – ünnepélyes díjátadó és tárlatnyitó

„Egy fénykép azért lesz díjazott, mert megmozgatja a szerkesztők képzeletét, és akkor telik meg élettel, amikor a közönség elé kerül.”
(Robert Capa)

A pillanat varázsának ünnepén ezzel az idézettel köszöntötte Sipos Zsolt, a Bács-Kiskun Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara titkára a megjelenteket. A köztestület XIV. alkalommal hirdette meg „A munka világa” országos fotópályázatot. Ahogyan elhangzott: a fotópályázat célja a kezdetektől az országban tevékenykedő kereskedők, ipari vállalkozások, szolgáltatók, kézművesek tevékenységének, termékeinek művészi módon való megjelenítése. Ez magába foglalja a cégek mindennapi életének, az ott zajló munkafolyamatoknak a bemutatását. A kamara célja ráirányítani a figyelmet a vállalkozások értékteremtő, munkaadói tevékenységére.

Rendezvénynaptár

December 2023
H K Sz Cs P Szo V
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Kamarai Videók

Csaladbarat hely vedjegy szolgaltato hely WEB SZSZ2020 allo webes felhasznalas

Csaladbarat hely vedjegy munkahely WEB SZSZ2020 allo webes felhasznalas

logo

Közösségi Gazdaság- és Társadalomfejlesztési Központ - logó

Kiemelt partnerek

Pályázati tanácsadók

Magyar Kereskedelmi és Iparkamara - logó

MVP logo GINOP2

MVP logo GINOP2