A GINOP-6.1.7-2018-00001 azonosítószámú „Munkahelyi képzések támogatása mikro-, kis- és középvállalatok és nagyvállalatok munkavállalói számára indított képzések szakmai támogató programja” című projekt célja a gazdaság versenyképességének megőrzése, a vállalkozások versenyképességének támogatása, a gazdaság igényeinek megfelelő képzettséggel és kompetenciákkal rendelkező munkaerő biztosítása.
E célhoz szervesen illeszkednek a tájékoztató napok és rendezvények, amelyeknek keretében megismerhetik az érdeklődő vállalkozások a program részleteit, és közvetlen kapcsolatot teremtenek az érintett felek között. A 3. alkalommal megrendezésre kerülő rendezvényünk főbb témái a támogató monitoringra, a helyszíni ellenőrzésekre, elszámolásokra, változásbejelentésekre, tehát összességében a pályázatok megvalósítására és a megvalósítás során felmerülő kérdésekre összpontosítottak.

A kapcsolódó felhívásokra a megyéből mintegy 170 pályázatot adtak be, mely a megyék rangsorában az igen kiemelkedő második helyet jelenti, s melyből eddig közel 40%-ot az Irányító Hatóság is támogat. A kérelmek, egyszerűsített kiválasztási rend alapján, folyamatos elbírálásra kerülnek, így a támogatott projektek száma nem végleges.
A március 21-i információs napot Ördög Dóra, a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelemi és Iparkamara szakképzési igazgatója nyitotta meg, mely után négy szakmai előadást hallgathattak meg a jelenlévő vállalkozások képviselői a kamara székházában.
Gedei Gábor GINOP projektmenedzser (Pénzügyminisztérium GFP HÁT) a finanszírozás, előlegigénylés, kifizetési igénylések folyamatáról tájékoztatta a jelenlévőket. Kitért a záró szakmai beszámoló fontosságára, valamint a kifizetési igénylés benyújtásának módjára is. Felhívta a figyelmet azokra az esetekre, melyek esetlegesen megakadályozhatják a kifizetéseket. Az előadás során pontos képet kaphattak a kedvezményezettek a kifizetési igénylés feldolgozásának folyamatáról is. Gedei Gábor kiemelten beszélt a Támogatói Okiratok módosításáról, valamint a módosítási igény bejelentésének módjáról, mivel a projekt megvalósítási időszakának változása, a képzési terv változása és a költségvetés változása igen gyakori módosítási tárgykörök.
A szakmai monitoring tevékenységéről, a látogatások tapasztalatairól Tarpai Szilvia szakmai asszisztens, felnőttképzési szakértő a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal képviseletében adott részletes tájékoztatót. Többek között az Egységes Dokumentum tartalmi és formai előírásairól, a dokumentumokon szereplő kötelező adatokról és a típushibákról kaptak részletes áttekintést a jelenlévők. A módosítási lehetőségekről, azok bejelentéséről és annak folyamatáról kiemelt hangsúllyal beszélt az Információs Napon szakmai előadónk.
Felkészülés a monitoringra - a felnőttképző intézmény felelőssége! Madarász Erik, a Soter-Line Oktatási, Továbbképző és Szolgáltató Kft. oktatási igazgatója betekintést adott a lehetséges ellenőrzésekről, látogatásokról és arról a jogszabályi környezetről, melyeknek meg kell felelnie egy felnőttképző intézménynek. Az egységes dokumentumok megfelelő dokumentálásáról és őrzéséről is kaptak gyakorlati tanácsot a nyertes pályázók.
A Krea Therm Kft. projektmenedzsere, Jekő Attila gyakorlati tapasztalatait osztotta meg a résztvevőkkel. Mint nyertes pályázat projektmenedzsere elmondta, hogy a megvalósítás, a munkaszervezés, a dolgozók motiválása milyen feladat elé állította a menedzsmentet. Beszámolt arról is, hogy a képzések milyen lehetőségeket nyitnak meg a vállalkozás életében, és, hogy a jól átgondolt szervezés eredményeképpen egy motivált, tanulni akaró munkavállalói csapattal milyen értékek, tudás és fejlődés birtokában lehet egy vállalkozás.


Rendezvénynaptár

Január 2021
H K Sz Cs P Szo V
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Csaladbarat hely vedjegy munkahely WEB SZSZ2020 allo webes felhasznalas

Csaladbarat hely vedjegy szolgaltato hely WEB SZSZ2020 allo webes felhasznalas

Kamarai Videók

Várható események

Nincsenek események

evszazadokoroksege

Új Széchenyi terv - banner

logo

Intelligent Energy EU - logó

tamop234

Közösségi Gazdaság- és Társadalomfejlesztési Központ - logó

Kiemelt partnerek

Pályázati tanácsadók

Magyar Kereskedelmi és Iparkamara - logó

MVP logo GINOP2

web banner 650x650

Közösségi Gazdaság- és Társadalomfejlesztési Központ - logó