Elindul a Széchenyi Kártya Program MAX

A kormány korábbi bejelentése alapján Széchenyi Kártya Program MAX néven folytatódik a hazai kkv-szektor versenyképességének elősegítését és tartós növekedési feltételeinek megteremtését szolgáló, államilag támogatott hitelprogram.

A Kormányzat fontosnak tarja a Széchenyi Kártya Program keretében a kis- és középvállalkozások kedvező feltételrendszerű, támogatott finanszírozási forrásokhoz jutásának folyamatos biztosítását. Annak érdekében, hogy a kkv-szektor továbbra is a legalacsonyabb kamatok mellett juthasson forráshoz, a Kormányzat a Program összes hiteléhez - a vonatkozó hatályos Korm.határozat szerint - továbbra is kamattámogatást, illetve garanciadíj-támogatást nyújt, és az eddigi mértékű kezelési költségtámogatást biztosítja a vállalkozások számára.

Ennek eredményeként az SZKP MAX hitelei továbbra is a teljes futamidő alatt fix kamatozással, évi 0,5 – 3,5% nettó kamatszinten, a Program Üzletszabályzatában rögzített egyéb díjtételek mellett érhetőek el.

A KAVOSZ Zrt. honlapján 2022. július végén közzétételre került a Széchenyi Kártya Program konstrukcióinak az aktuális piaci környezethez igazított igénylési feltételeit és kondícióit tartalmazó Üzletszabályzata, illetve az igényléshez szükséges dokumentumok. A hitelkérelmek benyújtására várhatóan e hét közepétől (augusztus 3-4.) lesz lehetőség a Széchenyi Kártya Program eddigi hiteleihez hasonlóan a területi kereskedelmi és iparkamarák, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége és a KAVOSZ Zrt. regisztráló irodáiban. További információk és a részletes igénybevételi feltételek a www.kavosz.hu oldalon érhetőek el.

 • Széchenyi Kártya Folyószámlahitel MAX a napi működési költségek biztosításához.
  • Az igényelhető hitelösszeg max. 250 millió forint.
  • A hitel maximális futamideje akár 3 év is lehet (1, 2 vagy 3 év).
  • A hitel nettó kamata évi fix 3,5%.

A Széchenyi Kártya Folyószámlahitel MAX keretében - annak többlettámogatott hitelrészeként -bevezetésre került a Széchenyi Energiakártya, amely az energiaválság által érintett vállalkozások által igényelhető 1 éves futamidővel, és a normál folyószámlahitelrészhez képest még kedvezőbb, évi fix 1% nettó kamattal.

 • Széchenyi Likviditási Hitel MAX szabad felhasználású forgóeszközhitel a vállalkozás működéséhez szükséges forgóeszköz beszerzések finanszírozására. A Likviditási Hitel hitelkiváltásra is felhasználható.
  • Az igényelhető hitelösszeg max. 250 millió forint.
  • A hitel futamideje 3 év.
  • A hitel nettó kamata évi fix 3,5%.

 • Széchenyi Beruházási Hitel MAX szinte minden beruházási hitelcél finanszírozására alkalmas, az agrárszektorban is.
  • A konstrukció keretében finanszírozható főbb hitelcélok az alábbiak: klasszikus beruházási célok (mint pl. új és használt gép, berendezés, ingatlan, egyéb tárgyi eszköz beszerzés), korábbi piaci árazású hitelek kiváltása, a feltételeknek megfelelő üzletrészvásárlás, illetve a beruházáshoz kapcsolódó forgóeszköz beszerzés.
  • Az igényelhető hitelösszeg legfeljebb 400 millió forint.
  • A hitel maximális futamideje 10 év.
  • A hitel nettó kamata évi fix 1,5%, illetve energiahatékonyságjavítást és technológiaváltást segítő hitelcélok esetén évi fix 0,5%.

 • A kedvezményes Energiahatékonyságjavítást és technológiaváltást segítő hitel hitelcéljai az alábbi elvek mentén kerültek meghatározásra: 
  • igazolható a fenntarthatóság, a zöldgazdaság vagy a körforgásos gazdaság elveinek érvényesítése, illetve
  • a beruházás az energiahatékonyság javítására vagy technológiaváltásra irányul.

 • Széchenyi Lízing MAX pénzügyi lízingügyletek finanszírozására.
  • A konstrukcióban mindenféle új vagy használt haszongépjárművek, gépek, berendezések finanszírozására van lehetőség.
  • A konstrukció maximális futamideje 10 év.
  • A konstrukció nettó kamata évi fix 3,5%.

(A KAVOSZ Zrt. sajtóközleménye: 2022. augusztus 1.)
 

Széchenyi Kártya Program MAX hitelkonstrukciói Bács-Kiskun megyében 4 helyen, mind a 4 kamarai irodában igényelhetők az ügyfélszolgálatok teljes nyitvatartási idejében. A nagy tapasztalattal rendelkező munkatársak gyors és hatékony ügyintézést garantálnak.

További információ:

Kecskemét

6000 Kecskemét, Árpád krt 4.
E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Csáki Imréné
ügyfélszolgálati vezető
+36 70 702 8412
Oskolás-Kovács Anikó +36 70 437 6250
Molnár Tünde +36 70 799 6775
Magurai Tamás +36 70 799 6776


Baja

6500 Baja, Kossuth Lajos u. 2-4.
Tel: +36 79 520-400
E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Györökné Mészáros Eszter
képviseletvezető
+36 70 702 8411
Andócsi Adél  +36 70 938 4767


Kalocsa

6300 Kalocsa, Búzapiac tér 10.
Tel: +36 78 566-220
E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Mészáros Mónika
képviseletvezető
+36 70 930 1802
Ükös-Molnár Kata +36 70 933 4798


Kiskunhalas

6400 Kiskunhalas, Szilády Áron u. 31.
Tel: +36 77 528-896
E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Kovácsné Uricska Erzsébet +36 70 702 8416
Fazlinovics Csabáné +36 70 337 995

logo

Közösségi Gazdaság- és Társadalomfejlesztési Központ - logó

Kiemelt partnerek

Pályázati tanácsadók

Magyar Kereskedelmi és Iparkamara - logó

MVP logo GINOP2

MVP logo GINOP2