Élő kapcsolásokkal, könyvbemutatóval és valóságos kerekasztal beszélgetéssel zajlott le Kecskeméten az idei online Vállalkozó Nők világnapja a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara rendezésében. A köztestület gazdasági igazgatója, Utasi Melinda projektmenedzser nyitotta meg a mintegy félszáz résztvevőnek a programot.

Mint ismert, november 20-a, a Vállalkozó Nők világnapja egy nemzetközi kezdeményezés, mely világszerte erősíti, ünnepli és támogatja a vállalkozónőket. 2013 óta arra ösztönözi őket, hogy aktív résztvevői legyenek a gazdaságnak, előmozdítsák a gazdasági növekedést és közösségeket alkossanak a világ minden táján. Arra szeretné felhívni a figyelmet, hogy a vállalkozó nők társadalmi felelősségvállalása hozzájárul a legfontosabb globális vagy helyi problémák megoldásához.

2018-ban volt Budapesten a legelső hazai Women Enterpreneur Day. Magyarországon az első vidéki rendezvény megvalósítója 2019-ben a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara volt. Továbbra is egyedüliként szervez vidéken WED napot.

Az idei kecskeméti eseményen a köszöntést követően a Nők a vidékfejlesztésben, nők a gazdaságfejlesztésben című kézikönyvet mutatta be a szerző, Keveházi Kata, aki a Vállalkozó Nők világnapja magyarországi nagykövete. A kerekasztalt négyen ülték körül: nők, anyák, vállalkozók, akik többek között arról beszélgettek, hogy milyen mértékben érintette, érinti őket a koronavírus-járvány, hogyan élnek együtt a jövő bizonytalanságával. Ez a diskurzus még aznap online elérhető volt a budapesti WED programon.

A női vállalkozók is értékes és értéket teremtő szereplői a gazdaságnak. Ezt bizonyítja, hogy a Dobbantó egy olyan pénzügyi program, amely kifejezetten a vállalkozó nőknek szól. Ennek bemutatása is a sikeres rendezvény részét képezte.

Rendezvénynaptár

Április 2024
H K Sz Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Kamarai Videók

Csaladbarat hely vedjegy szolgaltato hely WEB SZSZ2020 allo webes felhasznalas

Csaladbarat hely vedjegy munkahely WEB SZSZ2020 allo webes felhasznalas

logo

Közösségi Gazdaság- és Társadalomfejlesztési Központ - logó

Kiemelt partnerek

Pályázati tanácsadók

Magyar Kereskedelmi és Iparkamara - logó

MVP logo GINOP2

MVP logo GINOP2