A 21. századi globális gazdaságban az innováció sebessége alapvető fontosságú a piaci pozíció megszerzéséhez és fenntartásához. Ezzel összhangban a kis- és középvállalkozásoknak több hozzáadott értéket kell teremteni, nagyobb kapacitással, megnövekedett kompetenciákkal képessé kell válniuk a hatékonyabb működésre.
A felkészítés érdekében a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara kezdeményezésére két napos műhelymunka vette kezdetét 2019. november 18-án, Kecskeméten. Az eseményen a hazai vendéglátókon túl a visegrádi országok képviseletében Csehország, Lengyelország és Szlovákia küldöttei vesznek részt, de megfigyelőként jelen vannak szerbiai vendégek is. A visegrádi négyek országaiból érkezők kamarai szakemberek, egyetemi kutatók, illetve az autóipar szakmai szervezeteinek képviselői. A találkozót Gaál József, a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke nyitotta meg.

A modern világban a változás üteme egyre gyorsabb és gyorsabb. Sok kkv nem képes lépést tartani ezzel a változással. Bár folyamatosan próbálnak felzárkózni, az eredmény mégis az, hogy csökken a versenyképességük és kevésbé tudnak megbízásokat elnyerni áruk gyártására és szolgáltatások nyújtására. Könnyen kiszorulhatnak jelenlegi piacukról. Ez a nyereség csökkenéséhez, így a fejlesztésekbe és innovációba való beruházási képesség elvesztéséhez vezethet. Sok kkv számára ez a jövő nem reményteljes.
A jelen helyzetelemzésből adódó kérdések megválaszolására hivatott a kecskeméti műhelymunka. A szakmai rendezvény fő célja, hogy a régió országai, azaz a visegrádi négyek érdekelt felei strukturált workshopokon keresztül megvitassák a gépjármű-ellátási láncok legfontosabb kihívásait, ajánlásokat dolgozzanak ki a 21. századi vállalkozások számára alkalmas támogatási kezdeményezések kidolgozására. A hosszú távú cél pedig az, hogy az ellátási láncban működő kkv-k közötti költségvezérelt, felülről lefelé irányuló ellátási lánc struktúrából a hatékony hálózatépítés és együttműködés kialakítása révén új üzleti szemlélet alakuljon ki az értékhálózatok, azaz az értékteremtő hálózatok felé haladva.

A kétnapos rendezvény témájával és tervezett struktúrájával elnyerte a Visegrádi Alap támogatását. Az esemény hivatalos honlapja tartalmazza a résztvevők adatait, az esemény menetét és később az eredményeit is.
A honlap címe: http://www.v4vn.net

 

Rendezvénynaptár

Szeptember 2022
H K Sz Cs P Szo V
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30

Kamarai Videók

Csaladbarat hely vedjegy szolgaltato hely WEB SZSZ2020 allo webes felhasznalas

Csaladbarat hely vedjegy munkahely WEB SZSZ2020 allo webes felhasznalas

Új Széchenyi terv - banner

logo

Intelligent Energy EU - logó

tamop234

Közösségi Gazdaság- és Társadalomfejlesztési Központ - logó

Kiemelt partnerek

Pályázati tanácsadók

Magyar Kereskedelmi és Iparkamara - logó

MVP logo GINOP2

web banner 650x650

Közösségi Gazdaság- és Társadalomfejlesztési Központ - logó