Kecskeméten tartották 2017. március 21-én immár ötödik alkalommal az Akkreditált Innovációs Klaszterek menedzsereinek szakmai találkozóját. Az informális jellegű rendezvénynek Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara adott otthont.

A kapcsolódást a klaszterekhez a Hírös Beszállítói Klaszter adja, amely szintén akkreditált klaszter és gesztor szervezete a Hírös Kulcs Kft. A Hírös Beszállítói Klaszter menedzsmentjében januárban történt változás, így ez a szakmai rendezvény volt az első nyilvános bemutatkozása az új klasztermenedzsernek, Gurabi Attilának.

A Klasztermenedzser Klubot és a klasztermenedzserek találkozóját a Nemzetgazdasági Minisztérium Gazdasági Programokért Felelős Helyettes Államtitkárságának Nemzetközi és Klaszter Osztálya gondozza és hívja életre. A Klasztermenedzser Klub célja a hazai klaszterekkel történő kapcsolattartás, illetve a klaszterek közötti együttműködések kialakítása.

Gaál József, a BKMKIK elnökének köszöntőjét követően a klasztermenedzserek szakmai programja kezdődött el. A kecskeméti találkozó szakmai témái között az életszínvonal növekedése és a technológiai fejlődése közti összefüggések, a modern termelési szemléletet jelentő digitális termelés, avagy az ipar 4.0 fogalmi alapjai, a klaszterek szerepe az Irinyi tervben, valamint a klaszterek önfenntartó működésében fontos klaszter szolgáltatások tapasztalata, illetve és a klaszterek nemzetközi minősítésének tapasztalatai szerepeltek.

A rendezvény második napján a Phoenix Mecano Kft. kecskeméti gyárában tanulmányozták a fejlett, lean működés tapasztalatait.

Forrás és fotók: keol.hu

Rendezvénynaptár

Június 2020
H K Sz Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Csaladbarat hely vedjegy munkahely WEB SZSZ2020 allo webes felhasznalas

Csaladbarat hely vedjegy szolgaltato hely WEB SZSZ2020 allo webes felhasznalas

Kamarai Videók

evszazadokoroksege

Új Széchenyi terv - banner

logo

Intelligent Energy EU - logó

tamop234

Közösségi Gazdaság- és Társadalomfejlesztési Központ - logó

Kiemelt partnerek

Pályázati tanácsadók

Magyar Kereskedelmi és Iparkamara - logó

MVP logo GINOP2

web banner 650x650

Közösségi Gazdaság- és Társadalomfejlesztési Központ - logó