A Hírös Körmös Kupa a hírösből nagyon hírössé nőtte ki magát! Így összegezte a műkörömépítők második szakmai versenyét Mátyás Éva nemzetközi bíró, a kecskeméti megmérettetésen jelenlévő 13 résztvevő bírája. A neves szakember elmondta: nem jellemző, hogy mind szakmailag, mind pedig technikailag ennyire sokat fejlődjenek a műkörömépítők és díszítők egy év alatt.

Május utolsó szombatján zajlott le a II. Hírös Körmös Kupa a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamarában, a köztestület szervezésében. A Lábápolók és Kézápolók, Műkörömépítők Országos Szakmai Klubjának alapító elnöke, Bakos Aranka nyitotta meg a rendezvényt, bemutatva a zsűri tagjait, akik az ország több, hasonló szakmai klubját képviselték. Külön köszöntötte Ördög Dórát, a Bács megyei kereskedelmi és iparkamara szakképzési igazgatóját, aki a versenyen figyelemmel kísérte az igényes munkát.
Bakos Aranka kiemelte: ilyen kitüntető figyelmet, mint amit a szakmák, illetve a szakmákkal kapcsolatos rendezvények kapnak a Bács megyei iparkamarától, példaértékű országos viszonylatban is.
12 településről összesen 13-an indultak a versenyen. Jöttek Ceglédről, Nagykőrösről, Páhiból, Cserkeszőlőről, Tiszavasváriból, Karcagról, Tiszamogyorósról, Budapestről, Kiskunfélegyházáról, Hortról, Mélykútról és ketten képviselték Kecskemétet. Közülük Rédeiné Kovács Gabriella a porcelánépítés kategóriájában első helyezést ért el. A szintén kecskeméti Lipóczki Noémi pedig a negyedik lett a síkbeli díszítők közül.
Mátyás Éva nemzetközi bíró úgy vélte: nagyon különleges, ötletdús, kreatív munkák születtek.
Amíg a zsűri értékelt, G. Borbély Tímea országos bajnok tartott bemutatót.
Az eredményeket Víghné Kürtösi Szabina, a Lábápolók és Kézápolók, Műkörömépítők Országos Szakmai Klubjának főtitkára ismertette.

Rendezvénynaptár

Április 2024
H K Sz Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Kamarai Videók

Csaladbarat hely vedjegy szolgaltato hely WEB SZSZ2020 allo webes felhasznalas

Csaladbarat hely vedjegy munkahely WEB SZSZ2020 allo webes felhasznalas

logo

Közösségi Gazdaság- és Társadalomfejlesztési Központ - logó

Kiemelt partnerek

Pályázati tanácsadók

Magyar Kereskedelmi és Iparkamara - logó

MVP logo GINOP2

MVP logo GINOP2