Pályaorientáció a pandémia idején

A járványügyi helyzet mindannyiunkat kihívások elé ellátott. Az BKIKMK pályaorientációs tanácsadóiként sokat tűnödtünk azon, mi módon próbáljuk meg kihasználni az új helyzet miatt adott lehetőségeket. Online programokban kellett gondolkodni, amik segíthettek a tanulóknak a pályaválasztásban.

Személyes jelenlét helyett az osztályfőnöki órákat, a szülői értekezleteket a megszokottól eltérően online módon szerveztük és oldottuk meg. Bács Pályaválasztás oldalunkon Kamasz Akadémia címmel online előadássorozatot indítottunk. Szakértőket hívtunk meg, köztük Kádár Annamária és Vizinger Erzsébet pszichológust, Bereczki Enikő generációs szakértőt, akik hasznos és érdekes témákban tartottak előadásokat az érdeklődöknek. Ezekben önbecsülés és küzdőképesség a pályaválasztásban, értelmi intelligencia fejlesztés, életút tervezés egyaránt helyett kapott. Szakértőink a járványügyi helyzetre való tekintettel a családi összezártságról és konliktusokról, valamint megoldási helyzetekről is szót ejtettek.

 

A hagyományostól teljesen eltérő módszereket alkalmazva pályaválasztást segítő youtube videó készült „Hasznos tippek” címmel Bereczki Enikővel és Kovács Zsolt youtuberrel, akik egy beszélgetés kapcsán osztották meg egymással és az érdeklődőkkel pályaválasztással kapcsolatos emlékeiket, és adtak jó tanácsokat a fiatal korosztálynak.

Bács Pályaválasztás youtube csatornánkon először Szaki Táborunkat mutattuk be, majd összegyűjtöttük azokat a videókat, amelyek szakmákat ismertetnek meg a fiatalokkal.
Ezeken kívül rendhagyó technikaóráink videóit is megosztottuk online, hogy ne csak képeken hozzuk elérhető közelségbe egy-egy adott szakmát a tanulók számára.


Rendezvénynaptár

Április 2024
H K Sz Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Kamarai Videók

Csaladbarat hely vedjegy szolgaltato hely WEB SZSZ2020 allo webes felhasznalas

Csaladbarat hely vedjegy munkahely WEB SZSZ2020 allo webes felhasznalas

logo

Közösségi Gazdaság- és Társadalomfejlesztési Központ - logó

Kiemelt partnerek

Pályázati tanácsadók

Magyar Kereskedelmi és Iparkamara - logó

MVP logo GINOP2

MVP logo GINOP2