A gazdasági kamarákról szóló 1999. évi CXXI. törvény 12. § (4) bekezdése szerint a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara külön jogszabály szerint – a területi kereskedelmi és iparkamarák bevonásával – biztosítja a Teljesítésigazolási Szakértői Szerv a továbbiakban: TSZSZ) működésének feltételeit.

 

A tagok többségének kinevezése és a TSZSZ vezető-helyettesének miniszteri kinevezése már megtörtént, így a TSZSZ a működését 2013. augusztus 12-vel megkezdi. A TSZSZ eljárása iránti kérelem benyújtható a vonatkozó jogszabályi rendelkezéseknek megfelelően a területi Kamaránknál, így Kamaránknál is. További információk a csatolt sajtócikkben.

A 2013. évi XXXIV. törvény által létrehozott Teljesítésigazolási Szakértői Szerv független szervezetként a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara mellett működik, és igazságügyi szakértői tevékenységet végez. A TSZSZ azonban csak a jogszabályban meghatározott szerződéses jogviszonyokban és csak meghatározott kérdésekben járhat el.

A szervezet tagjait az igazságügyi szakértők közül az építésgazdaságért felelős miniszter – a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara, a Magyar Mérnöki Kamara, a Magyar Építész Kamara, a Magyar Igazságügyi Szakértői Kamara és építőipari szakmai szervezetek véleményezése mellett – az igazságügyért felelős miniszter egyetértésével nevezi ki.

A Teljesítésigazolási Szakértői Szerv eljárása a Magyarországon történő építési beruházásokra terjed ki, az ezekhez kapcsolódó tervezési, építési, kivitelezési szerződések teljesítéséből eredő kérdések vizsgálhatók a TSZSZ eljárásában

Az építési beruházással kapcsolatban fel lehet kérni a TSZSZ-t szakértői vélemény készítésére, ha a teljesítésigazolás kiadása nem történt meg, kiadása vitás, vagy kiadásra került, de a kifizetés nem történt meg.

Mellékletek:
Download this file (TSZSZ_MTI.doc)TSZSZ_MTI.doc

Rendezvénynaptár

Július 2024
H K Sz Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31

Kamarai Videók

Csaladbarat hely vedjegy szolgaltato hely WEB SZSZ2020 allo webes felhasznalas

Csaladbarat hely vedjegy munkahely WEB SZSZ2020 allo webes felhasznalas

Várható események

logo

Közösségi Gazdaság- és Társadalomfejlesztési Központ - logó

Kiemelt partnerek

Pályázati tanácsadók

Magyar Kereskedelmi és Iparkamara - logó

MVP logo GINOP2

MVP logo GINOP2