Tájékozódjon a Kamarai Vállalkozói Információs Rendszerben!

2022. márciusától a Kamarai Vállalkozói Információs Rendszer (KAVIR) a https://kavir.mkik.hu honlapon érhető el. Az új KAVIR rendszer a korábban e-TUs néven működő rendszert váltja fel.

Az egyéni vállalkozóról és az egyéni cégről szóló 2009. évi CXV. törvény 3/A. § (4) bekezdés alapján a gazdasági kamarák tájékoztatást nyújtanak az egyéni vállalkozói tevékenység folytatásához szükséges információkról. A kamarai tájékoztatás során Ön az egyéni vállalkozói tevékenység folytatásához előírt hatósági engedélyhez vagy bejelentéshez kötött gazdasági tevékenységekről, valamint az azokhoz szükséges képesítési előírásokról kap információt. Felhívjuk a figyelmét, hogy az információk tájékoztató jellegűek, azok hatályos állapota az irányadó jogszabályokban ellenőrizendő, amelynek elvégzése az Ön felelőssége és minden esetben ajánlott!

Jelen oldalon tájékozódhat az egyes Önálló vállalkozók tevékenységi jegyzéke (ÖVTJ’21) alapján végezhető gazdasági tevékenységekhez szükséges engedély és bejelentési kötelezettségről.

Amennyiben nem tudja, hogy az Ön által végezendő tevékenység mely ÖVTJ kód alá tartozik, abban az esetben a Központi Statisztikai Hivatalhoz (KSH) fordulhat segítségért, ahol besorolási állásfoglalást kérhet, a kamarai munkatársak nem adnak tájékoztatást a tevékenységek besorolásával kapcsolatban.

Amennyiben további információra lenne szüksége, például milyen képesítés szükséges az egyes tevékenységek végzéséhez, vagy van-e más szakiránynak megfelelő képesítés, amely a tevékenység folytatásakor elfogadható, részletesebb információkért kérjük, forduljon a területileg illetékes kamarához!

 

 

 

 

 

 

 


Rendezvénynaptár

Július 2024
H K Sz Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31

Kamarai Videók

Csaladbarat hely vedjegy szolgaltato hely WEB SZSZ2020 allo webes felhasznalas

Csaladbarat hely vedjegy munkahely WEB SZSZ2020 allo webes felhasznalas

Várható események

logo

Közösségi Gazdaság- és Társadalomfejlesztési Központ - logó

Kiemelt partnerek

Pályázati tanácsadók

Magyar Kereskedelmi és Iparkamara - logó

MVP logo GINOP2

MVP logo GINOP2