A kormány megvédi a magyar gazdaság eddig elért eredményeit

A kormány megvédi a magyar gazdaság eddig elért eredményeit, ez a célja a jövő évi költségvetésnek, és a gazdaságvédelmi akciótervnek.
György László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium gazdaságstratégiáért és -szabályozásért felelős államtitkára sajtótájékoztatóján kiemelte: a jövő évi büdzsé és az akcióterv ütésállóbbá teszi a magyar gazdaságot makroszinten, megerősíti a magyar családok helyzetét, megvédi a magyar gazdaság szereplőit és az adócsökkentések, adó- és strukturális intézkedésekkel jelentősen javítja a magyar vállalkozások fejlődési lehetőségeit.

György László jelezte: az ITM elképzelései szerint a következő 3 év alatt 167,5 milliárd forintot fordítanak majd a vállalkozások technológiai fejlesztésére, piacra jutásának támogatására, ebből 90 milliárd forint vissza nem térítendő támogatás lesz.
A kutatás-fejlesztésre és innovációra az idei 130 milliárd forint helyett jövőre 32 milliárd forinttal többet, 162 milliárd forintot fordítanak a tervek szerint.
A 2020. évi költségvetés fontos eleme a magyar gazdaság védelmének megerősítése azon támogatások révén, amelyeket a magyar mikro-, kis- és közepes vállalkozásoknak (kkv-k) kíván adni a kormányzat. Ezek részben strukturális intézkedések, részben az adózás könnyítését, csökkentését szolgáló lépések lesznek. A strukturális intézkedések között szerepelnek majd a gazdaság szerkezetváltását segítő lépések, illetve olyan rendelkezések, amelyek a gazdaság szereplőinek a XXI. század kihívásaira való felkészülését, és megfelelését segítik - mondta az államtitkár.
A következő 3 évben legalább 167,5 milliárd forinttal kívánja segíteni a kormányzat a magyar kkv-k technológiai megújulását, a generációváltásukat és a nemzetközi terjeszkedésüket - mondta. Hozzátette: azon ígéretes vállalkozásokat akarja támogatni a kormányzat, amelyek 2014-2017 között, az egymás utáni években képesek voltak évi 20 százalékkal növelni árbevételüket, illetve évi 50 százalékkal növelték exportjukat. E cégeket "magyar multiknak" nevezték el, néhány száz millió forintos árbevételű, illetve pár milliárd forintos árbevételű cégektől van szó, amelyekben megvan a potenciál, hogy a nemzetközi piacokon versenyképesen szerepeljenek - fűzte hozzá.
György László kiemelte: a tervek szerint a magyar egyetemeket úgy alakítják át, hogy az ottani tudás segítse a magyar vállalkozások tevékenységét, és a globális értékláncok, a multik problémái is megjelenjenek a kutatásokban.
Az elképzelés az, hogy 8 hazai egyetem körül 8 tudományos parkot hoznak majd létre, ezek több évig tartó, több száz milliárd forintos beruházások lesznek. Ezeken az egyetemeken a kapacitást is bővíteni kívánja a kormányzat, hogy a magyar vállalkozások fejlesztését, a világpiachoz, a multik tevékenységéhez való csatlakozásukat segítsék a tudományos parkokkal közösen - mutatott rá az ITM államtitkára.

Forrás: MTI; kormany.hu

Rendezvénynaptár

Január 2021
H K Sz Cs P Szo V
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Csaladbarat hely vedjegy munkahely WEB SZSZ2020 allo webes felhasznalas

Csaladbarat hely vedjegy szolgaltato hely WEB SZSZ2020 allo webes felhasznalas

Kamarai Videók

evszazadokoroksege

Új Széchenyi terv - banner

logo

Intelligent Energy EU - logó

tamop234

Közösségi Gazdaság- és Társadalomfejlesztési Központ - logó

Kiemelt partnerek

Pályázati tanácsadók

Magyar Kereskedelmi és Iparkamara - logó

MVP logo GINOP2

web banner 650x650

Közösségi Gazdaság- és Társadalomfejlesztési Központ - logó