A KKV-k szerepe a magyar gazdaságban

A Magyarországon működő vállalkozások döntő része a kis- és középvállalkozások csoportjába tartozik. A kkv-szektor gazdasági szempontból jelentős szerepet tölt be az ország jövedelemtermelésében, a külföldi tőke működtetésében, a beruházásokban, valamint társadalmi aspektusból a munkahelyteremtésben, foglalkoztatottságban.

Bővebben...

Közeleg az online kasszák felülvizsgálatának határideje

Az online pénztárgépeket az üzemeltetőknek évente felül kell vizsgáltatniuk a NAV nyilvántartásában szereplő szervizek valamelyikével. 1 Az éves felülvizsgálat során a szerviz elsődleges feladata az illegális beavatkozások kiszűrése és feltárása.

Bővebben...

Tíz százalék feletti növekedés a külkereskedelemben

2014 decemberében a külkereskedelmi forgalom kivitele és behozatala egyaránt 11 százalékkal nőtt az előző év azonos időszakához képest, míg éves szinten 7,1, illetve 8,8 százalékos bővülést mértek.

Bővebben...

Német Információs Nap

A Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja, a hazai EURES hálózat Bács-Kiskun megyei EURES Német Információs Napot szervez a külföldi munkavállalással kapcsolatos  visszaélések, problémás esetek számának csökkentése érdekében.

Attachments:
Download this file (előzetes_sajtónak_Német_Információs_Nap.doc)Előzetes program
Download this file (Német Információs Nap_Kecskemét_plakát.pdf)Plakát

Bővebben...

Pénzügyi és gazdasági bűncselekmények a NAV Dél-alföldi Regionális Bűnügyi Igazgatóságának illetékességi területén 2014.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal Dél-alföldi Regionális Bűnügyi Igazgatósága (NAV DARBI) elmúlt évének legjellemzőbb bűnügyi eredménye, hogy a felderített bűncselekményekkel okozott kár több mint fele megtérült.

Bővebben...