57 termék és szoklgáltatés érdemelte ki a Magyar Termék Nagydíj tanúsító védjegy használati jogát

54 cég 57 pályázata vehette át a Parlamentben a Magyar Termék Nagydíj Tanúsító Védjegy használati jogát. A független szakértői testület javaslata alapján már 18. alkalommal ismertek el olyan vállalkozásokat, amelyek innovációra épülő, kiváló minőségű termékeikkel hozzájárulnak a magyar gazdaság növekedéséhez és export törekvéseihez.

Bővebben...

Gazdasági Havi Tájékoztató 2015. augusztus

Megjelent az MKIK Gazdaság- és Vállalkozáskutató Intézetének augusztusi tájékoztatója, amelyet a mellékletekben olvashatnak magyar és angol nyelven.

Magyar asztalos lett a világ legjobbja

A tavalyi lillei-i sikerek után az idei WorldSkills szakmai bajnokságon is említésre méltó sikereket értek el hazánk szakmunkásai. Sőt, a bútorasztalosként bemutatkozó László Attila a magyar csapat legeredményesebb versenyzőjeként első helyezést ért el, így nemcsak az aranyérmet, de a Best of Nation díjat (Nemzet Legjobbja) is megszerezte Brazíliában.

Bővebben...

Több százmilliárd forint ingyen hitelt hagynak az asztalon a cégtulajdonosok!

Az extrém kedvező, 2,5%-os maximális kamatozással bíró, 1 millió Ft-tól 10 milliárd Ft-ig terjedően maximum 10 évre felvehető hitelből eddig közel 20 ezer vállalkozás részesült 42 millió Ft átlagértékben. Úgy tűnik azonban, hogy a cégtulajdonosok hitelfelvételi kedve mérséklődik: a tavalyi évhez viszonyítva január és július között közel 30%-kal csökkent a növekedési hitel kihelyezése, több százmilliárd Ft hitelkeret maradhat kihasználatlanul amennyiben 2015. végén lezárul a növekedési hitelprogram.

Bővebben...

Egyre többen vásárolnak a neten

A netes vásárlás sokkal gyorsabban növekszik, mint "bármi más", ebben a szektorban. Az előző évhez képest 30 százalékos bővülés is várható.

Bővebben...