Kamaránknál is elérhető egy innovatív eszköz a vállalkozások szellemivagyon értékeléséhez.

A luxemburgi CRP Henry Tudor Intézet által kifejlesztett és a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala (SZTNH) által az IPorta projekt keretében magyar nyelvre átültetett szellemivagyon-értékelési módszertan használatával kifejlesztett „toolbox” több Excel-táblázatot tartalmaz, amelyek különböző értékelési metodikán alapulnak, és amelyeket a vállalkozások számára üzleti tanácsadást nyújtó szakértők külön-külön vagy az eredményeket összevetve tudnak felhasználni.

Az eszközök pillanatképet kívánnak felmutatni a vizsgált szellemi vagyon valós értékéről a szellemi vagyontulajdonosa által szolgáltatott adatok alapján. A „toolbox” részét képezik kvalitatív (a különböző aspektusokat kérdőíves felmérés útján rangsoroló) és kvantitatív (a jövőbeli gazdasági hasznosításból származó bevételi lehetőségek beazonosításán alapuló) elemzési metodikák. Az érdeklődő vállalkozók az SZTNH által rendelkezésünkre bocsátott eszközt ingyenes szolgáltatás keretén belül kipróbálhatják.
A szolgáltatás közvetlen segítséget kíván nyújtani a vállalkozásoknak szellemitulajdon-védelmi stratégiájuk kialakításához, szellemi tőkéjük sikeres piaci menedzseléséhez, gazdasági hasznosításához. További információk a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen ill. a 76/501 535 számon.


Rendezvénynaptár

Május 2024
H K Sz Cs P Szo V
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Kamarai Videók

Csaladbarat hely vedjegy szolgaltato hely WEB SZSZ2020 allo webes felhasznalas

Csaladbarat hely vedjegy munkahely WEB SZSZ2020 allo webes felhasznalas

logo

Közösségi Gazdaság- és Társadalomfejlesztési Központ - logó

Kiemelt partnerek

Pályázati tanácsadók

Magyar Kereskedelmi és Iparkamara - logó

MVP logo GINOP2

MVP logo GINOP2