A Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara szakképzési támogatási alapot hozott létre. A cél az iskolai rendszerben tanulmányokat végző, szakmai vizsga előtt álló, végzős nappali tagozatos tanulók, szakoktatók és gyakorlati oktatók részére a Szakma Kiváló Tanulója Verseny és az Országos Szakmai Tanulmányi Verseny 1-3. helyezésének különdíjazása.
Az elkülönített bankszámlán évente 5.000.000 forintot helyezünk el, amely összeg növelésére gazdálkodó szervezetek, szakképzést folytató intézmények és egyéb más intézmények, valamint magányszemélyek támogatását várjuk.

A Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara a kétkezi szakmunka társadalmi elfogadottságának növeléséért 2015 októberében tett közzé először felhívást duális középfokú szakképzésben gyakorlati képzést végző gazdálkodó szervezetek gyakorlati oktatói, szakképzést folytató intézmények szakmai oktatói, valamint iskolai rendszerben tanulmányokat végző, szakmai vizsga előtt álló, végzős nappali tagozatos tanulók körében a Bács-Kiskun megyei szakképzés színvonalának erősítése céljából.

Ennek érdekében a Szakma Kiváló Tanulója Versenyt és az Országos Szakmai Tanulmányi Versenyt minden évben a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) szervezi és irányítja. A szakmai verseny feladatai az adott szakképesítés elméleti és gyakorlati ismeretanyagára épülnek. A szakmai verseny központi elődöntőből, válogatóból és döntőből áll.
A Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara az SZKTV-n 1., 2. és 3. helyezést elérő megyei versenyzőket és felkészítésüket biztosító intézményi egy elméleti szakoktatót, valamint gyakorlati képzést folytató gazdálkodó szervezetnél felkészítő egy gyakorlati oktatót díjazásban részesíti az alábbiak szerint:

Versenyzői kategória:     
1.    helyezés: 200.000,-Ft
2.    helyezés: 150.000,-Ft     
3.    helyezés: 100.000,-Ft    

Felkészítést végző szakmai elméleti, szakmai gyakorlati oktató:
1.    helyezés: 200.000,-Ft     
2.    helyezés: 150.000,-Ft                            
3.    helyezés: 100.000,-Ft    
                                
Célunk a szakmunkás életpálya népszerűsítése a kiváló eredményeket elérő tanulók sikereinek bemutatásával, amely ezzel egy időben a szakképzés színvonalának az emelkedését biztosítja. Tevékenységünkkel szeretnénk felhívni a pályaválasztásban érintett általános iskolások és szüleik figyelmét a szakmunka értékére, a biztos egzisztenciát nyújtó életpályára, mint lehetséges perspektívára, tehát jelenlegi élethelyzetükben a szakmaválasztás fontosságára.

Hiszünk abban, hogy anyagi támogatásunk révén megnövekszik a verseny iránt a tanulók és oktatóik érdeklődése, motivációja, szakmai felkészültségük magasabb lesz, így a fiatalok jól képzett szakemberként boldogulnak majd a hazai munkaerőpiacon. E célok eléréséhez számítunk Önre is!


Rendezvénynaptár

Szeptember 2021
H K Sz Cs P Szo V
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30

Csaladbarat hely vedjegy szolgaltato hely WEB SZSZ2020 allo webes felhasznalas

Csaladbarat hely vedjegy munkahely WEB SZSZ2020 allo webes felhasznalas

Kamarai Videók

Új Széchenyi terv - banner

logo

Intelligent Energy EU - logó

tamop234

Közösségi Gazdaság- és Társadalomfejlesztési Központ - logó

Kiemelt partnerek

Pályázati tanácsadók

Magyar Kereskedelmi és Iparkamara - logó

MVP logo GINOP2

web banner 650x650

Közösségi Gazdaság- és Társadalomfejlesztési Központ - logó