Együttműködési megállapodással a nyári gyakorlaton 2022-ben

A régi szakképzési törvény alapján 2022. nyarán utoljára lesz lehetőségük a 11. évfolyamos szakgimnazistáknak arra, hogy együttműködési megállapodással töltsék a nyári összefüggő szakmai gyakorlatukat gazdálkodó szervezetnél vagy költségvetési szervnél. Az együttműködési megállapodást az iskola és a képzőhely köti egymással, a fiatalok pedig az együttműködés alanyai.

A 140 órás nyári gyakorlatot napi 7 órában, 20 munkanapra kell megszervezni a nappali tagozatos diákok számára. A gyakorlat tartalmára vonatkozóan iránymutatást találunk a szakképzési kerettantervekben, továbbá a napi munkák megszervezéséhez az iskolák adnak segítséget, a letöltött időt pedig a duális partnernek le kell igazolnia. Amennyiben nem történik meg a teljesítés, úgy a tanulóknak sikertelen lesz a tanévük.

 

A diákokat nem kell bejelenteni. Ebben az időszakban heti 9.750 forint juttatás illeti meg őket, melyet részükre minden megkezdett hétre ki kell fizetni, ezért azt javasoljuk, hogy hétfői nappal kezdődjön a szakmai gyakorlat. A kifizetés lehet pénztári is, történhet készpénzben vagy átutalással.

Azok a duális partnerek, akik a fiatalokat fogadják, a kitöltött jelenléti ív és a foglalkozási napló alapján jogosultak arra, hogy adókedvezményt érvényesítsenek. Ezt a kedvezményt a gazdálkodó szervezetek – függetlenül az adózási formától –, az egyéni vállalkozók és a költségvetési szervek is lehívhatják. Ennek a kedvezménynek a mértéke 2022. évben munkanaponként 3.307 forint.

A gazdálkodó szervezeteknek és költségvetési szerveknek az oktatáshoz szükséges személyi és tárgyi feltételeket, továbbá kedvezményes étkezést, munkaruhát kell biztosítaniuk. A nyári gyakorlat ideje alatti hiányzás mértéke maximum 4 munkanap, de lehetőség szerint ezt is pótolni kell.


Részletes leírás található a mellékelt dokumentumban.


Rendezvénynaptár

Február 2024
H K Sz Cs P Szo V
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29

Kamarai Videók

Csaladbarat hely vedjegy szolgaltato hely WEB SZSZ2020 allo webes felhasznalas

Csaladbarat hely vedjegy munkahely WEB SZSZ2020 allo webes felhasznalas

logo

Közösségi Gazdaság- és Társadalomfejlesztési Központ - logó

Kiemelt partnerek

Pályázati tanácsadók

Magyar Kereskedelmi és Iparkamara - logó

MVP logo GINOP2

MVP logo GINOP2