A klímabarát háztartások "tízparancsolata"

1. Vizsgáljuk felül igényeinket, állapítsuk meg, hogy mi az, amire valóban szükségünk van! Valódi igényeink vezéreljenek minket vásárlásaink és valamennyi fogyasztásunk során! Csak azt vegyük, amire valóban szükségünk van.


2. Tudatosítsuk magunkban, hogy a kényelemnek ára van! Ha csak egy kicsit lejjebb adunk kényelmi szintünkből, máris sok energiát takaríthatunk meg.


3. Javítsuk épületeink energiahatékonyságát! Szigeteljük le házainkat, cseréljük le a nyílászárókat, korszerűsítsük fűtési rendszerünket, váltsunk jobb hatásfokú háztartási gépekre! Ha erre nincsen elég pénzünk, számos mindennapi trükkel is jelentős energiamegtakarítást érhetünk el.

ZÖLDGAZDASÁG, mint a kitörés egyik útja

A túlfogyasztás hosszú távon a civilizáció végét eredményezi. Az odavezető út pedig keserves, válságokban, természeti katasztrófákban bővelkedő. Soha nem késő más megvilágításba helyezni a folyamatokat – véli Tan Attila környezetvédelmi és klímavédelmi szakértő.

A Föld jelene, az emberiség jövője – Tan Attila a klímaváltozásról

Fontos témával foglalkozott a Hírös Szenior Egyetem április 20-i előadásán Tan Attila klímavédelmi és környezetvédelmi szakértő. Az idősebb korosztálynak szánt előadás-sorozat aktuális kérdése a klímaváltozás volt, az ezzel járó problémák és azok megoldásai. Az előadás során az érdeklődők megismerhették az éghajlatváltozás negatív hatásait, de a megoldáshoz szükséges módokat is.

Kis- és középvállalkozások felelőssége a fenntartható működésben

Olvasási idő: 3 perc

Bevezető kérdés: Globálisan az első 100 legnagyobb gazdaság közül mekkora az arány a vállatok és országok relációban? (2016-os elérhető adatok alapján)

Válasz: 31 ország és 69 vállalat birtokolja az első 100 helyet. Dobogós országok: USA, Kína, Németország. A 9. helyen pedig belép az első vállalat, a Walmart, mely megelőzi, India,  Dél-Korea, Oroszország vagy Szaúd-Arábia gazdaságát! Pár további adat: India gazdaságát megelőzve 23. a Toyota, 33. a Samsung, 40. a Mercedes, 80. a BMW. 85. a Gasprom, 95. a Nestlé. A 41. Dánia gazdasága, mely után szinte csak vállalatok állnak.

Felvetődik a kérdés:

Mekkora a felelőssége egy vállalatnak magára és a vele kapcsolatban lévő beszállítói körre nézve?

Aktuális feladatok az energia-hatékonyság és a zöldgazdaság területén


Olvasási idő: 7 perc

Aktuális feladatok az energia-hatékonyság és a zöldgazdaság területén

Dr. Palkovics László technológiai és ipari miniszter előadása
GreenTech 2022 III. Zöld Energia és Fenntarthatóság Szakkiállítás és Konferencia: 2022. május 26.

 

Az új kormány minisztereinek beiktatása 2022. május 24-én megtörtént. Dr. Palkovics László az ITM volt minisztere a jövőben az iparért és az energetikáért felel majd, de hozzá tartoznak a zöld ügyek is.   A vezetése alatti minisztérium új neve: Technológiai és Ipari Minisztérium (TIM). Palkovics miniszter úr a kinevezése után az első konferenciáján a környezetvédelmi kérdések kezelésével kezdte előadását. Elsőnek kiemelte, hogy örül, hogy az irányítása alá került a zöld tálca. Hangsúlyozta:

Rendezvénynaptár

Január 2023
H K Sz Cs P Szo V
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31

Kamarai Videók

Csaladbarat hely vedjegy szolgaltato hely WEB SZSZ2020 allo webes felhasznalas

Csaladbarat hely vedjegy munkahely WEB SZSZ2020 allo webes felhasznalas

Új Széchenyi terv - banner

logo

Intelligent Energy EU - logó

tamop234

Közösségi Gazdaság- és Társadalomfejlesztési Központ - logó

Kiemelt partnerek

Pályázati tanácsadók

Magyar Kereskedelmi és Iparkamara - logó

MVP logo GINOP2

MVP logo GINOP2