Családbarát Munkahely és Szolgáltató Hely a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

A kamara, mint Családbarát Szolgáltató Hely bizonyított december 13-án, amikor is a lakiteleki önkormányzat delegációját fogadta Utasi Melinda gazdasági igazgató, a Család és KarrierPONT projektmenedzsere, valamint Puskás Hajnalka, a projekt szakmai vezetője. A vendégek hölgy tagjai, akik önkormányzati képviselők, kisgyermekeikkel érkeztek. A kamara lehetőséget teremtett arra, hogy a kicsik koruknak megfelelő játszóeszközökkel töltsék el az időt, miközben az édesanyák a Csak Pont szolgáltatásairól tájékozódtak. Ez a megbeszélés is tükrözte a projekt céljait: a nők visszavezetését a munka világába, a rugalmas foglalkoztatást, a munkáltatók érzékenyítését.

Mint ismert, az európai uniós forrásból megvalósuló Családbarát ország projekt nem kisebb feladatot tűzött ki célul, mint a családbarát Magyarország megteremtését. Ennek megvalósításában a munkahelyek és a szolgáltatások kulcsfontosságú szerepet töltenek be.

A Családbarát Ország projekt fő célkitűzése, hogy Magyarországon könnyebb legyen összeegyeztetni a munkát és a magánéletet. A Családbarát Ország Nonprofit Közhasznú Kft. a Családbarát Hely tanúsító védjegy létrehozásával egy mindenki számára kiszámítható minőséget jelentő tanúsítási rendszert dolgozott ki. Ez a védjegy hitelesen bizonyítja a munkavállalók és a szolgáltatást igénybe vevők számára, hogy a védjegy tulajdonosa családbarát szemléletű, azaz családbarát munkahelyként működik, illetve családbarát szolgáltatást nyújt, mely egyúttal a szervezet társadalmi felelősségvállalását is igazolja.

A Családbarát Hely tanúsító védjegyre Magyarország egész területéről pályázhattak a versenyszférából, közszférából és a nonprofit szektorból, illetve mikro-, kis-, közepes és nagyvállalatok egyaránt.

A védjegyet két kategóriában ítélték oda: Munkahely és Szolgáltató Hely kategóriában.

A háromszintű, egymásra épülő rendszer kezdete a Bronz fokozat megszerzése, amelyre most lehetett pályázni. A további, folyamatosan fejlődő és bővülő családbarát intézkedések bevezetése után egy magasabb kritériumrendszernek megfelelve lehet majd egy év elteltét követően továbblépni az Ezüst fokozatra. Ennél a fokozatnál a pályázó már jogosultságot szerezhet a működését támogató különböző kedvezmények igénybevételére.

A Családbarát Hely tanúsító védjegy célja az is, hogy a szervezetek minél szélesebb körben megismerjék a különböző családbarát működési formákat és ezeket folyamatosan fejlesztve beépítsék működésükbe.

A több, mint ezer pályázó közül a sikeres 180 között van a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara. A köztestület vezetésének nevében Utasi Melinda gazdasági igazgató december 11-én ünnepélyes keretek között vette át Budapesten a Családbarát hely tanúsító védjegy Bronz fokozatát Munkahely és Szolgáltató Hely kategóriában egyaránt Novák Katalintól, az Emberi Erőforrások Minisztériuma család- és ifjúságügyért felelős államtitkárától.


Rendezvénynaptár

Február 2020
H K Sz Cs P Szo V
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29

Csaladbarat hely vedjegy munkahely WEB SZSZ2020 allo webes felhasznalas

Csaladbarat hely vedjegy szolgaltato hely WEB SZSZ2020 allo webes felhasznalas

Kamarai Videók

evszazadokoroksege

Új Széchenyi terv - banner

logo

Intelligent Energy EU - logó

tamop234

Közösségi Gazdaság- és Társadalomfejlesztési Központ - logó

Kiemelt partnerek

Pályázati tanácsadók

Magyar Kereskedelmi és Iparkamara - logó

MVP logo GINOP2

web banner 650x650

Közösségi Gazdaság- és Társadalomfejlesztési Központ - logó