Újabb rangos országos versenynek ad helyszínt a Kecskeméti Műszaki Szakképző Iskola (KEMU) Gáspár András Szakközépiskola és Szakiskolája. A tavalyi évhez hasonlóan ugyanis idén is a kecskeméti iskola rendezi meg a Szakma Kiváló Tanulója Verseny országos döntőjét a közlekedési szakmacsoportban.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium által meghirdetett és a Közlekedéstudományi Intézet által finanszírozott rendezvényen az ország legjobb járműfényező és karosszéria lakatos szakiskolai tanulói mérik össze tudásukat. A nagy hagyományokkal rendelkező versenyen pedig először jelenik meg külső gyakorlati versenyfeladat helyszíneként a Mercedes Gyár kadafalvi gyakorlati műhelye. A gyakorlati részben egy Mercedes karosszériaelem fényezésre előkészítése és fényezése szerepel.

Amíg a járműfényezők hétfőn délután Kadafalván dolgoztak, addig a karosszéria lakatosok a KEMU tanműhelyében végezték el a verseny kötelező gyakorlati feladatát. Kedden tovább folytatják a versenyt: nem csak gyakorlatban, hanem az elméleti ismeretekben is.

Mindkét szakmában az ország 10-10 legjobb szakiskolai tanulója méri össze tudását Kecskeméten.  A verseny ünnepélyes megnyitóját hétfő délben tartották a Kecskeméti Műszaki Szakképző Iskola (KEMU) Gáspár András Szakközépiskola és Szakiskolában. Az intézmény oktató-nevelő munkájának kiváló színvonalát mutatja, hogy a járműfényezők között három, a karosszéria lakatosok között pedig egy diákjuk szerepel a versenyben.

Aki a versenyen megfelel, mentesül a szakmunkásvizsga alól, így nagy a tét. Az ünnepélyes eredményhirdetést szerdán délelőtt tartják a Kecskeméti Műszaki Szakképző Iskola (KEMU) Gáspár András Szakközépiskola és Szakiskolában.

Forrás: Kecskeméti Hírhatár

Rendezvénynaptár

Június 2021
H K Sz Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30

Csaladbarat hely vedjegy munkahely WEB SZSZ2020 allo webes felhasznalas

Csaladbarat hely vedjegy szolgaltato hely WEB SZSZ2020 allo webes felhasznalas

Kamarai Videók

Várható események

Lépéselőny az újraindulásban
2021.06.17
9:00 - 12:00

evszazadokoroksege

Új Széchenyi terv - banner

logo

Intelligent Energy EU - logó

tamop234

Közösségi Gazdaság- és Társadalomfejlesztési Központ - logó

Kiemelt partnerek

Pályázati tanácsadók

Magyar Kereskedelmi és Iparkamara - logó

MVP logo GINOP2

web banner 650x650

Közösségi Gazdaság- és Társadalomfejlesztési Központ - logó