Mit jelent ma mesternek lenni?

  • a szakmai tevékenységek magasabb szintű gyakorlását,
  • a gyakorlati oktatáson résztvevő tanulók tudatos pedagógiai felkészítését, magasabb szakmai színvonalú szakemberek képzését,
  • egyes szakmák gyakorlásához követelményként előírt szakmai minősítés megszerzését,
  • belépést az Európai Unió szakmai és üzleti partnereinek közösségébe.
Mesterképzés Magyarországon
A mesterképzés fogalmának céhek létrejöttével alakult ki, bár a mester, mint a szakmáját magas szinten művelő szakember, aki tudását nemzedékről nemzedékre adja tovább, már korábban megjelent a kézművesség körében.  A mai mesterekkel szemben más követelményeket állít a kor, de abban továbbra sem változott, hogy az e címet viselők szakmájuk művelését magas szakmai és etikai normák szerint végzik.
A gazdasági kamarák újjáalakulását követően hazánkban is elsőszámú feladat lett a szakemberek továbbképzésének megszervezése. Ennek egyik legelterjedtebb formája a területi kamarák által szervezett mesterképzés, amely a nemcsak a kor termelési és technológiai színvonalának megfelelő szakmai tananyagot tartalmazza, hanem a tanulóképzéshez legszükségesebb pedagógiai ismereteket és a vállalkozás gazdálkodásának alapjait is beépítette - és folyamatosan fejleszti.
 
Mesterképzés és vizsgáztatás Bács-Kiskun megyében
A Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara a szakképzésről, valamint a gazdasági kamarákról szóló törvények alapján végzi mesterképzési és vizsgáztatási tevékenységét.  A mestervizsga szakmai követelmények alapján a kamara 86 szakmában jogosult mestervizsgát szervezni.

A BKMKIK Oktatási Stúdiója folyamatosan fogadja a mestervizsgára jelentkezőket, szervezi a mestertanfolyamokat és a mestervizsgákat.

Jelentkezés és tájékoztatás:
    Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Oktatási Stúdiója
    6000 Kecskemét, Árpád krt. 4.
    Ördög Dóra szakképzési irodavezető, Veszter Ágnes oktatási stúdióvezető
    Telefon: 76/501-500, 76/501-531
    Fax: 76/501-538
    E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát., Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.


Rendezvénynaptár

Augusztus 2019
H K Sz Cs P Szo V
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31

evszazadokoroksege

Kamarai Videók

Új Széchenyi terv - banner

Intelligent Energy EU - logó

tamop234

Kiemelt partnerek

Pályázati tanácsadók

Magyar Kereskedelmi és Iparkamara - logó

MVP logo GINOP2

Közösségi Gazdaság- és Társadalomfejlesztési Központ - logó

Közösségi Gazdaság- és Társadalomfejlesztési Központ - logó