A vállalkozásokat segítő hatékony, naprakész információk nyújtása érdekében a kamara megújította kommunikációs tevékenységét. Egy teljesen új kommunikációs stratégia mentén dolgoznak a munkatársak. A változások jelentős része érinti az online felületeken történő megjelenéseket is. 2017 elején új kommunikációs csoport jött létre a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara szervezetében.

 A kamara legfőbb célja, hogy a megye vállalkozói és lakosai megismerjék, milyen tevékenységet folytat a kamara, milyen szolgáltatásokkal tudja a vállalkozók mindennapi munkáját segíteni. Fontos szempont volt, hogy a kommunikációs eszközök alkalmazásával gyorsan és hitelesen adjon tájékoztatást az üzleti környezet változásairól, lehetőségeiről.
2017 elejétől már hárman dolgoznak a kommunikációs újítások bevezetéséért és népszerűsítéséért. Szükségessé vált ugyanis egy kommunikációs csapat létrehozása. Tagjai: Orosziné Varga Zelma kommunikációs vezető, Varga Mónika szóvivő és Kovács Réka informatikai munkatárs folyamatos információgyűjtéssel, hírszerkesztéssel, kommunikációs felületeken történő megjelenéssel, marketinggel és rendezvényszervezéssel foglalkoznak. 2017. január 1-jétől mind struktúrájában, mind pedig vizuális megjelenésében megújult a kamarai honlap (www.bkmkik.hu), amely a mai kornak megfelelően táblagépre, okostelefonra is optimalizált. Erőteljesebb információközlést végez az új csoport a Facebook oldalon, valamint a KulcsInfo mobilapplikáció segítségével is elérhetővé váltak a legfrissebb szakmai információk.
A szóvivő a 2016 őszén megválasztott kamarai vezetés törekvésének megfelelően a kamara üzeneteinek egy új stílusú képviseletét és továbbítását jelenti a média és az érintettek számára. Eszerint készülnek a tudósítások az új weboldalon a legfrissebb pályázatokkal kapcsolatos tudnivalókról, üzleti ajánlatokról, illetve azokról a díjmentes szolgáltatásokról, melyeket a vállalkozások a törvény által meghatározott kamarai hozzájárulás megfizetésével érhetnek el. A szóvivő munkájának része, hogy ő, mint a kamara „arca”, a rendezvényeken moderál, sajtótájékoztatókat tart és a kamarai vezetés sajtószerepléseit szervezi.
A kamara vezetésének megítélése szerint a hírek közvetítésében a digitális kommunikáció kiemelten fontos. A közösségi média ma már a mindennapok szerves része, megkerülhetetlen. Ebből a tendenciából a kamara sem maradhat ki. Éppen ezért a köztestület Facebook oldalán napi rendszerességgel jelennek meg rendezvénymeghívók, fényképes beszámolók. Az eltelt két hónap látogatói száma már igazolja, hogy az online kommunikációnak jelentős a hatékonysága.


Rendezvénynaptár

Április 2024
H K Sz Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Kamarai Videók

Csaladbarat hely vedjegy szolgaltato hely WEB SZSZ2020 allo webes felhasznalas

Csaladbarat hely vedjegy munkahely WEB SZSZ2020 allo webes felhasznalas

logo

Közösségi Gazdaság- és Társadalomfejlesztési Központ - logó

Kiemelt partnerek

Pályázati tanácsadók

Magyar Kereskedelmi és Iparkamara - logó

MVP logo GINOP2

MVP logo GINOP2