A Magyar Nemzeti Kereskedőház (MNKH) közép-európai kereskedelem élénkítő programja keretében, 2016 első negyedévéig 22 irodát létesít a környező országokban és Lengyelországban, amelyek közül a tizenegyedik Lendván kezdte meg működését.

A Magyar Kormány külgazdasági stratégiájának alapvető célkitűzése, hogy Magyarország és a szomszédos államok magyarlakta területei, valamint hazánk és Lengyelország között még szorosabbra fűzze a kétoldalú gazdasági-kereskedelmi kapcsolatokat.

Ezzel összhangban a Magyar Nemzeti Kereskedőház által létrehozott Közép-európai Kereskedelemfejlesztési Hálózat Kft. összesen 22 kereskedelmi képviselet nyit a hét szomszédos országban és Lengyelországban. Ebből hét-hét iroda nyílik Romániában és Szlovákiában, kettő-kettő Szerbiában és Ukrajnában, valamint egy-egy Ukrajnában, Horvátországban, Ausztriában és Szlovéniában.

A közép-európai országok közti kereskedelmi együttműködést erősítő program keretében már összesen 11 képviseleti iroda kezdte működését Újvidéken, Eszéken, Ungváron, Beregszászon, Kassán, Szabadkán, Dunaszerdahelyen, Krakkóban, Aradon, Nagyváradon, illetve a mai nappal Lendván is. Az év végéig a Magyar Nemzeti Kereskedőház további irodákat nyit meg Székelyudvarhelyen, illetve Sepsiszentgyörgyön.

Van mire alapozni a kereskedőház megnyitását

A magyar-szlovén kereskedelmi kapcsolatok dinamikusan fejlődnek, 2015 első nyolc hónapjában a kétoldalú külkereskedelmi termékforgalom 6,6%-kal nőtt az előző év azonos időszakához képest, amely a helyi képviseleti iroda szakmai tevékenységével tovább növelhető.

A lendvai kirendeltség célja a magyar kis- és középvállalkozások, illetve a régió cégei közti exportcélú együttműködés elősegítése, amelynek érdekében a Kereskedőház konkrét üzleti lehetőségeket és piaci információkat nyújt partnerei számára. Az MNKH továbbá segít telephely- vagy cégalapításban és nagy figyelmet fordít a termelési együttműködések támogatására, illetve a határon túli árualapok felkutatására is. Ezzel nem csak Magyarország, de a térség gazdasági, kereskedelmi pozíciója is sokat javul.

„Lendvai irodánk a napi információszolgáltatás és piackutatások mellett kiállítások, konferenciák és üzletember találkozók megszervezésével is igyekszik biztosítani a jövőben az exportképes kkv-k piacszerzését és az üzleti lehetőségek feltérképezését, elősegítve a két ország cégei közti együttműködést” - mondta Ducsai-Oláh Zsanett, a Magyar Nemzeti Kereskedőház vezérigazgatója.

Elsősorban az élelmiszeripar, mezőgazdasági termékek, illetve a gépipar területén várható gyümölcsöző üzleti együttműködések kialakítása a magyar és a szlovén cégek között.

Forrás: Magyar Nemzeti Kereskedőház

Rendezvénynaptár

Április 2024
H K Sz Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Kamarai Videók

Csaladbarat hely vedjegy szolgaltato hely WEB SZSZ2020 allo webes felhasznalas

Csaladbarat hely vedjegy munkahely WEB SZSZ2020 allo webes felhasznalas

logo

Közösségi Gazdaság- és Társadalomfejlesztési Központ - logó

Kiemelt partnerek

Pályázati tanácsadók

Magyar Kereskedelmi és Iparkamara - logó

MVP logo GINOP2

MVP logo GINOP2