Családbarát és közösségi piacot szeretne a piac új igazgatója, Kolek Andrea. A közgazdasági és pénzügyi szakember szerint rengeteg érték található a kecskeméti vásárcsarnokban, csak fel kell hívni ezekre az emberek figyelmét. Kolek Andrea a nyugdíjba vonuló Kun Istvánt váltotta és januártól vezeti a Kecskeméti Piacot.

Már az első munkanapjain felvette a kapcsolatot a piac új igazgatója a csarnokban árusító termelőkkel és kereskedőkkel. Kovács Sándor, őstermelő lassan 20 éve árul a kecskeméti piacon, szerinte a legnagyobb törést az okozta a piac életében, amikor a multik terjeszkedni kezdtek és létrejöttek a nagybevásárló központok.

„A fiatalok nehezen jönnek el a piacra, inkább a kényelmes multikban való vásárlást választják”-osztotta meg tapasztalatait a Hírös Hírekkel Kovács Sándor, őstermelő.

Ezen a problémán is szeretne segíteni Kolek Andrea. A piac új igazgatójának célja, hogy minél több nézelődőt, vásárlót csalogasson a piacra. Az új vezető szerint azonban a piac jóval több annál, mint egyszerű vásártér, színtere lehet a nézelődésnek, szórakozásnak, baráti beszélgetéseknek. Ezért szeretnék egyre népszerűbbé tenni a piacot.

„Azt elérni, hogy a piaci vásárlás ne csak egy gyors délelőtti bevásárlás legyen, hanem jöjjön ki ide az egész család, tárgyalások folynak már különféle szervezetekkel, hogy milyen programokat tudnánk idehozni, ami ide vonzaná a lakosságot” – mondta el Kolek Andrea igazgató.

Így a jövőbeli tervek között szerepel többek között egy műsoros színtér létrehozása, ahol felléphetnének többek között néptánccsoportok, lehetnek bábelőadások, sőt akár főző műsor is növelhetné a vásárcsarnok vonzerejét, annak érdekében, hogy a piac ismét közösségi tér lehessen.

A piac új igazgatója Kolek Andrea hosszabban is kifejti elképzeléseit a Piacoló jövő pénteki adásában este nyolc órától.

Forrás: kecskemetitv.hu

Rendezvénynaptár

Augusztus 2020
H K Sz Cs P Szo V
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31

Csaladbarat hely vedjegy munkahely WEB SZSZ2020 allo webes felhasznalas

Csaladbarat hely vedjegy szolgaltato hely WEB SZSZ2020 allo webes felhasznalas

Kamarai Videók

Várható események

evszazadokoroksege

Új Széchenyi terv - banner

logo

Intelligent Energy EU - logó

tamop234

Közösségi Gazdaság- és Társadalomfejlesztési Központ - logó

Kiemelt partnerek

Pályázati tanácsadók

Magyar Kereskedelmi és Iparkamara - logó

MVP logo GINOP2

web banner 650x650

Közösségi Gazdaság- és Társadalomfejlesztési Központ - logó