Minden vállalkozót érintő adatvédelmi szabályok jönnek - erre hívta fel a figyelmet a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara június 22-i rendezvényén. Mint kiderült, a kisebb nagyobb cégeknek alig egy évük van a felkészülésre, amely persze anyagi kiadásokkal is jár majd.

 Egyre többet lehet hallani a hírekben arról, hogy idegen személyek illetéktelenül használják mások a Facebook profilját, vagy email üzeneteket küldenek a nevében. Több vállalkozás pedig már pórul járt, mert feltörték a honlapját, és oda ellenőrizetlenül töltettek le adatokat. A nagyobb biztonság érdekében 2018 májusában egy új uniós szabályozás lép életbe Magyarországon, amely jelentős informatikai fejlesztést kell, hogy generáljon a cégek háza táján. Az adatvédelmi szakjogász szerint a költségek érzékenyen érintik majd a kis és közepes vállalkozásokat, ám erre van megoldás.

„A pénz az egy mindenképpen neuralgikus pontja ennek a szabályozásnak. Azt szoktam erre mondani, hogy érdemes átvizsgálni az informatikai rendszert, hogy egyébként a cég adataival van-e teendő, és ha így összekapcsolják, akkor már nem csak a személyes adatkezelésből fakadó plusz költség merül fel, hanem a cég egyfajta korszerűsítéseként, rengeteg pályázati lehetőség van most is az informatikai rendszerek fejlesztésére. Érdemes az ilyen pályázatoknál ezeket a tényezőket is belekalkulálni.”  - mondta Dr. Farkas Tamás, adatvédelmi szakjogász.

A vállalkozásoknak még egy évük van az új adatvédelmi jogszabálynak történő megfelelésre. Az elérhető pályázati forrásokkal a kilátásba helyezett bírság egy kis odafigyeléssel elkerülhető.

Forrás: hírös.hu

További információ: keol.hu

Rendezvénynaptár

Július 2020
H K Sz Cs P Szo V
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Csaladbarat hely vedjegy munkahely WEB SZSZ2020 allo webes felhasznalas

Csaladbarat hely vedjegy szolgaltato hely WEB SZSZ2020 allo webes felhasznalas

Kamarai Videók

evszazadokoroksege

Új Széchenyi terv - banner

logo

Intelligent Energy EU - logó

tamop234

Közösségi Gazdaság- és Társadalomfejlesztési Központ - logó

Kiemelt partnerek

Pályázati tanácsadók

Magyar Kereskedelmi és Iparkamara - logó

MVP logo GINOP2

web banner 650x650

Közösségi Gazdaság- és Társadalomfejlesztési Központ - logó