A Kormány a fogyasztóvédelem továbbfejlesztését kiemelten fontos kérdésnek tartva elfogadta Magyarország V. középtávú fogyasztóvédelmi politikáját, valamint az annak megvalósítására irányuló, 2018-ig szóló feladattervet. Ennek megfelelően a nemzeti fejlesztési miniszter a fogyasztói bizalom fokozása céljából, valamint a vállalkozások jogkövető magatartásának előmozdítása érdekében határozott többek között a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság által 2012 márciusában elindított „Fogyasztóbarát’’ Tanúsítási Rendszer továbbfejlesztéséről.

E megkülönböztető jelölés elnyerésére vonatkozó pályázat elsődleges célja, hogy a vállalkozások közül kiemelje, valamint a fogyasztók figyelmébe ajánlja a jogkövető magatartáson túli eszközökkel a fogyasztók bizalmát növelő és fenntartó cégeket. S ugyanakkor, mint eszköz, ösztönözze a vállalkozásokat a fogyasztói elégedettséget fokozó tevékenység végzésére, innovatív ötletek és megoldások kidolgozására.

A „Fogyasztóbarát” Minősítés feltételei között csupán az egyik és önmagában nem elégséges elem a jogszabályi kötelezettségek maradéktalan betartása. Az embléma elnyeréséhez olyan többletelem igazolására van szükség, amely alkalmas arra, hogy az adott vállalkozást kiemelje az egyébként tisztességes cégek közül is.

A minősítés odaítélése pályázati rendszerben működik, a sikeresnek minősített vállalkozás jogosultságot szerez a ,,Fogyasztóbarát’’ védjegy viselésére. A pályázat benyújtására folyamatosan van lehetőség, mely nem jár díjfizetési kötelezettséggel.

A pályázatban részt vehet valamennyi kiskereskedelmi és vendéglátó tevékenységet végző vállalkozás, amely megfelel a pályázati feltételeknek, és ezeket a pályázati dokumentációban igazolta.

Bács-Kiskun megyében ezidáig három vállalkozás nyerte el a címet. Amennyiben felkeltettük érdeklődését, kérjük, látogasson el a http://www.nfh.hu/fogyasztobarat-vallalkozasok internetes honlapra, ahol fellelhetőek az ezidáig nyertes pályázók, továbbá a http://www.nfh.hu/node/4539 hivatkozás alatt pedig bővebb információkra tehet szert a pályázatot érintő tudnivalókra.


Kecskemét, 2016. október 10.

Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal
Műszaki Engedélyezési és Fogyasztóvédelmi Főosztály
Fogyasztóvédelmi Osztály

Rendezvénynaptár

Április 2024
H K Sz Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Kamarai Videók

Csaladbarat hely vedjegy szolgaltato hely WEB SZSZ2020 allo webes felhasznalas

Csaladbarat hely vedjegy munkahely WEB SZSZ2020 allo webes felhasznalas

logo

Közösségi Gazdaság- és Társadalomfejlesztési Központ - logó

Kiemelt partnerek

Pályázati tanácsadók

Magyar Kereskedelmi és Iparkamara - logó

MVP logo GINOP2

MVP logo GINOP2