A Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara jótékonysági báljának bevétele a megyei kórház fizio- és mozgásterápiás osztálya számára vásárolt gyógyító-eszközhöz járult hozzá – jelentették be ma (február 26-án) közös sajtótájékoztatón a kamara és a kórház vezetői. Az ízületi funkciók visszaállítását segítő készülék beszerzését a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara báli vendégeinek jótékony célú támogatása tette lehetővé.


Mint korábban hírt adtunk róla a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elegáns jótékonysági bálját február 22-én, szombaton, 18.30-tól tartották a kecskeméti a Four Points by Sheraton Hotel és Konferencia központban, 130 vendég részvételével.  A bál fővédnöke Dr. Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank elnöke, a védnökök pedig Dr. Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, Dr. Zombor Gábor, Kecskemét Megyei Jogú Város polgármestere, Ekkehard Philipp, a Mercedes-Benz Manufactoring Hungary Kft. ügyvezetője, pénzügyi és controlling vezetője voltak.

A jótékonysági bál tombola bevételét a szervező kamara – akár csak korábban - idén ismét a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat Kórházáért Alapítvány számára ajánlotta fel. A ma délutáni átadáson részt vett Gaál József, a BKM-i Kereskedelmi és Iparkamara, elnöke, Sipos Zsolt, BKM-i Kereskedelmi és Iparkamara titkára, Dr. Svébis Mihály, a Bács-Kiskun Megyei Kórház főigazgatója, Pap-Szekeres Anita, a kórház ápolási igazgatója, Dr. Boda Tamás, a Fizio-és Mozgásterápiás Osztály osztályvezetője,  és Goldea Krisztina vezető gyógytornász.

Gaál József az adományozás hátteréről adott tájékoztatást a résztvevőknek:

- A Kereskedelmi és Iparkamara az a köztestületi szervezet, mely a megye gazdaságát reprezentálja – mondta a kamara elnöke. - Részben a tagjain keresztül, részben pedig a jogosítványai révén. Szerencsés helyzetben vagyunk, megyei kamaraként, mert Bács-Kiskun megye gazdasága rendkívül sikeresen fejlődik. Ez elsősorban a kecskeméti térségnek köszönhető: ezen belül is kiemelkedik a Mercedes és a hozzá kapcsolódó vállalatok. Mindemellett a térségben nemcsak ők, hanem sok közepes és kis vállalat is jelentős fejlesztéseket hajtott végre az elmúlt években. Hozzá kell ugyanakkor tenni, hogy a megye többi térségének is vannak gazdaságilag rendkívül sikeres részei. Említhetném a soltvadkerti, a kiskőrösi, a kiskunhalasi, és a bajai térségeket is.

A gazdasági szereplők sikeresek, és fejlődőképesen tudják a cégeiket működtetni. A hétköznapokat a teljesítmény és a profit, azaz a piaci pozíciók vezérlik, de – mint a mostani példa is mutatja – a megtermelt javakból időnként fontosnak tartják, hogy a társadalmi felelősségre is gondoljanak. Olyan területeknek adakozzanak, melyeknek a fejlesztésére kevesebb jut más forrásból.

- A társadalmi felelősségvállalást mi rendszeresen összekapcsoljuk azzal a kamarai bállal, amit immár 9. alkalommal szerveztünk meg – folytatta Gaál József. – A bál nem csak nagyon jó hangulatú volt, hanem sikeres is abból a szempontból, hogy a támogatók, és a jótékony résztvevők jóvoltából jelentősebb összeggel tudjuk most támogatni a kórházat egy meghatározott célból. Ami rendkívül nagy öröm a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara valamennyi tagja, munkatársa számára. Itt szeretném most megköszönni mindazoknak, akik segítették ezt a célt és a báli bevételhez hozzájárultak, hogy segíthessük a megyei kórházat. Meggyőződésem, hogy a báli bevétel támogató része jó helyre került, hiszen betegek eredményes gyógyítására használják majd fel.

Dr. Svébis Mihály, a kórház főigazgatója a fizio- és mozgásterápiás osztály nevében megköszönte a kamarai adományt, majd Dr. Bodor Tamás ismertette a gyógyító berendezést:

- A Csabai Géza Körúti Rendelőintézet alaksorában elhelyezkedő Fizio- és Mozgásterápiás Osztály a korábban külön egységenként működő, de azonos tevékenységi kört ellátó osztályok, részlegek összevonásával jött létre 2010. december 01-én. Az osztályon egyéni és csoportos gyógytornára, fizikoterápiás kezelések és meghatározott vízgyógyászati kezelések, gyógymasszázs felvételére van lehetőség orvosi beutaló, illetve kezelőlap alapján. Ellátjuk emellett a fekvőbeteg osztályokat, az intenzív terápiás osztálytól kezdve a szájsebészeten, általános sebészeten át, a belgyógyászatokig; a neurológián fekvő betegeket és a klasszikus hármast: a traumatológiai, ortopédiai  és a reumatológiai panaszokkal küzdő pácienseinket.

A járóbeteg ellátásban a fő profilunk a reumatológiai betegek és a baleseti sérültek utókezelése.

A mindennapi rutinmozgások tartós kivitelezése, a számítógép előtt töltött munkavégzés, kényszertartások, kényszermozgások okozta reumatikus panaszok, vagy kisebb-nagyobb traumák következtében kialakult súlyos váll-térd-csípő, gerincproblémák okozhatják egy ízület mozgásainak beszűkülését, a lágyrészek zsugorodását, a körülvevő izmok sorvadását, ezáltal az ízületi keringés elégtelenségét, rosszabbodását. A szervezet minderre fájdalommal reagál, beindít egy ördögi kőrt, így még kevésbé használják a fájdalmas, zsugorodott, rossz keringésű testrészt.

Ebbe a circulus vitiosusba tudunk beavatkozni a mos beszerzett terapi master segítségével. Kezdetben a tehermentesített helyzetekben az ízületi funkciók visszaállítását tudjuk gyakoroltatni, ami kevésbé megterhelő ebben a felfüggesztésben a betegnek. Később izomerősítésre, a mozgások finom harmóniájának, egyensúlyának a koordináció helyreállításának segítője, „a gyógytornász harmadik keze”. A funkció teljes visszaépítése, hosszú, türelmet és kitartást igénylő folyamatába tudjuk beépíteni a készüléket, mely a hatékonyságunkat, kreativitásunkat növeli, ezzel a pácienseinknek is viselhetőbbé netán élvezetesebbé téve a felépülés folyamatát.

Forrás, fotó: Kecskeméti Hírhatár

Rendezvénynaptár

Június 2020
H K Sz Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Csaladbarat hely vedjegy munkahely WEB SZSZ2020 allo webes felhasznalas

Csaladbarat hely vedjegy szolgaltato hely WEB SZSZ2020 allo webes felhasznalas

Kamarai Videók

evszazadokoroksege

Új Széchenyi terv - banner

logo

Intelligent Energy EU - logó

tamop234

Közösségi Gazdaság- és Társadalomfejlesztési Központ - logó

Kiemelt partnerek

Pályázati tanácsadók

Magyar Kereskedelmi és Iparkamara - logó

MVP logo GINOP2

web banner 650x650

Közösségi Gazdaság- és Társadalomfejlesztési Központ - logó