Bővíti kecskeméti gyárát a Knorr-Bremse

Mintegy 600 millió forint összegű beruházással bővíti jelenlegi gyárának kapacitását a Knorr-Bremse Fékrendszerek Kft. Kecskeméten. Az önerőből megvalósuló gyártó- és raktárterületet is magába foglaló új csarnokot még az idén átadják. Erről 2018. június 15-én a gyár vezetése sajtótájékoztatón számolt be, melyen részt vett volt dr. Palkovics László, innovációs és technológiai miniszter, Thorsten Seehars, a Knorr-Bremse Haszonjármű Üzletágáért felelős Igazgatótanács tagja, Bíró Attila, a Knorr-Bremse Fékrendszerek Kft. vezérigazgatója, Gaál József, Kecskemét alpolgármestere, a sajtótájékoztató elején pedig jelen volt Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét polgármestere is.

Az eseményt bejelentő sajtótájékoztatón Palkovics László innovációs és technológiai miniszter elmondta: a Knorr-Bremsét a kezdetektől a folyamatos innováció jellemezte, amely nemcsak a termékfejlesztésre, hanem a gyártás folyamatos megújítására is kiterjed. Emellett a cég évek óta nagy hangsúlyt fektet termelékenységének, hatékonyságának növelésére is. A tárcavezető kiemelte, a vállalatnál zajló folyamatok jól mintázzák azt az iparpolitikai stratégiát, amelyet Magyarország az elmúlt időszakban követett, és a jövőben is fog. A miniszter hangsúlyozta: a magyar hozzáadott érték egyik felét a külföldi vállalatok állítják elő, a másik felét pedig azok a magyar cégek, akik a munkavállalók 75 százalékát foglalkoztatják. Kifejtette, csökkenteni kell a hatékonyságkülönbséget, ami egy nemzetközi vállalat itthoni és egy magyar tulajdonú cég szintén belföldi tevékenysége között megjelenik. Palkovics László szerint a nemzetközi vállalatok nagyon jók abban is, hogy a technológiát és tudást, amellyel rendelkeznek, átadják magyar partnereiknek. A Knorr-Bremse ebben is élenjáró, akárcsak abban, hogy a legújabb technológiát alkalmazza hatékonysága és termelékenysége növelése érdekében - fogalmazott.

Bíró Attila, a Knorr-Bremse Fékrendszerek Kft. vezérigazgatója elmondta, hogy köszönhetően az elmúlt 3 év sikereinek és az egyre növekvő igényeknek, az új gyár mára elérte maximális kihasználtságát és szükségessé vált a bővítés új gyártósorok telepítéséhez és a raktározási terület fejlesztéséhez, melynek célja támogatni a folyamatos növekedést. 8,6 hektáros összterület áll rendelkezésre ennek megvalósításához. A tervek szerint az új közel 2000 m2-res egység 21.000 m2-re növeli meg a teljes gyártó-és raktárterületet. Ez is mutatja, hogy Knorr-Bremse folyamatos beruházásaival megteremti a komplexebb termékek és technológiák bevezetésének alapjait és ezáltal tovább erősíti a Kecskeméti telephelyet a jövőre tekintettel.

A vállalat 2014-ben adta át Kecskemét Déli Iparterületén gyártóegységét, melyben a legmodernebb gyártási körülmények biztosítják a legmagasabb szintű minőség előállítását.

A legmodernebb gyártervezési standardokat figyelembe véve az új csarnokot hatékony infrastruktúra és környezet tudatos épületmenedzsment jellemez majd. Kialakítása és építészete összhangban áll a Knorr-Bremse filozófiával, a funkcionalitás, rugalmasság és átlátható szerkezetek tekintetében. A cég minden gyártási folyamata nemzetközi gyártási rendszerének, a KPS-nek (Knorr-Bremse Production System) az előírásain alapul és szigorúan értékteremtés orientált. A kecskeméti új csarnok jelképezi a Knorr-Bremse csoport beruházási programjának egy következő lépését a stratégiai bővítésre valamint a globális fejlesztés és termelési hálózat modernizációjára és karbantartására.

A Knorr-Bremse AG vállalati profilja

A Knorr-Bremse kötött pályás járművek és haszonjárművek fékrendszereinek piacvezető gyártóvállalata, valamint ezek további alrendszereinek beszállítója, melynek forgalma a 2017-es évben több mint 6 milliárd euró volt. 30 országban, körülbelül 28 000 alkalmazottja fejleszt, gyárt és kiszolgál fék-, ajtó- és-hajtóművezérlő, valamint üzemanyag-takarékosságot szolgáló rendszereket, HVAC és vezető asszisztens rendszereket illetve torziós lengéscsillapítókat és a hajtáslánc rendszerek területére vonatkozó megoldásokat. Mint technológiai vezető a vállalat már 1905 óta járul hozzá termékeivel jelentős mértékben a közúti és vasúti biztonsághoz az utakon. Világszerte több mint egy milliárd ember bízza magát a Knorr-Bremse rendszereire nap, mint nap.

(szöveg és fotó: keol.hu / MTI)

Rendezvénynaptár

Április 2024
H K Sz Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Kamarai Videók

Csaladbarat hely vedjegy szolgaltato hely WEB SZSZ2020 allo webes felhasznalas

Csaladbarat hely vedjegy munkahely WEB SZSZ2020 allo webes felhasznalas

logo

Közösségi Gazdaság- és Társadalomfejlesztési Központ - logó

Kiemelt partnerek

Pályázati tanácsadók

Magyar Kereskedelmi és Iparkamara - logó

MVP logo GINOP2

MVP logo GINOP2