Paks II.: segítséget kapnak a magyar vállalkozók

Minden segítséget megadnak a magyar vállalkozóknak ahhoz, hogy beszállítók lehessenek a Paks II beruházásnál, és megvalósulhasson a 40 százalékos hazai szállítási lehetőség - hangsúlyozta Süli János, paksi bővítésért felelős tárca nélküli miniszter a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) magyar-orosz üzleti tagozatának gazdasági fórumán, szerdán.

Jelezte, hamarosan kinevezik a tárca nélküli minisztérium államtitkárait, a kapun belüli beruházást, a műszaki területet Aszódi Attila, a vállalkozókkal való kapcsolattartást, az innovációt, a térségfejlesztést Becskeházi Attila felügyeli majd.

Süli János szerint nehéz lesz a 40 százalék hazai beszállítói hányad elérése, a magyar vállalkozók elsősorban kivitelezési munkákba, berendezések és alapanyagok szállításába tudnak majd bekapcsolódni.

A tárca nélküli miniszter felhívta a figyelmet arra, a fővállalkozó várhatóan nagyobb csomagokban írja majd ki a feladatokat, ezért szükség lesz a vállalatok együttműködésére a tenderen való induláshoz, illetve az elnyert célfeladatot minősített vállalkozás végezheti.

Parragh László, az MKIK elnöke, a magyar-orosz tagozat elnöke is kiemelte, hogy a két ország közötti kapcsolatokban nagy lehetőségek vannak.

Hangsúlyozta, hogy az ország energiaellátása szempontjából fontos a Paks II beruházás megvalósítása.

A kamara elnöke felhívta a vállalkozók figyelmét arra, hogy kövessék a beruházás előkészítettségét, "nehogy a kocsi megelőzze a lovakat".

A gazdasági fórumon Vlagyimir Szergejev, Oroszország magyarországi nagykövete rámutatott arra, hogy a magyar mérnökök és tudósok sokat tettek a atomenergiáért. Kijelentette: a paksi atomerőmű az egyik legbiztonságosabb, a bővítés pedig garanciát jelent arra, hogy Magyarország energiarendszere megbízhatóan működjön, gazdasága versenyképes maradjon.

Andrej Mazin, a Roszatom magyarországi képviseletének vezetője elmondta, hogy paksi atomerőmű bővítése átláthatóan valósul meg, így a vállalkozók is megfelelő információt kapnak.

Forrás: MTI

Rendezvénynaptár

Április 2024
H K Sz Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Kamarai Videók

Csaladbarat hely vedjegy szolgaltato hely WEB SZSZ2020 allo webes felhasznalas

Csaladbarat hely vedjegy munkahely WEB SZSZ2020 allo webes felhasznalas

logo

Közösségi Gazdaság- és Társadalomfejlesztési Központ - logó

Kiemelt partnerek

Pályázati tanácsadók

Magyar Kereskedelmi és Iparkamara - logó

MVP logo GINOP2

MVP logo GINOP2