Egy bajai ruházati üzlet-kiskereskedés, a Trend for Me Kft. nyerte el idén Bács-Kiskun megyéből a „Fogyasztóbarát vállalkozás” tanúsítványt.

A cég vezetői, Müller Zoltán és Müller Ivett kedden vehették át az elismerést a kormányhivatalban dr. Szente Istvántól, a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság főigazgatójától, a március 15-ei fogyasztók világnapja apropóján.

A tanúsítványra a cégnek pályáznia kellett az NFH által kiírt pályázaton. Mint azt Récsányi Ilonától, a kormányhivatal fogyasztóvédelmi osztályának vezetőjétől megtudtuk: a pályázóknak sokrétű feltételeknek kell megfelelniük. Alapvető szempont, hogy a tanúsítványért induló vállalkozás ellen nem lehet jogerős elmarasztaló döntés, emellett azt is szükséges bemutatni, hogy a jogszabályi rendelkezések betartásán túl a cég milyen többletjogosultságokat biztosít a fogyasztók, vásárlók számára. Mint az a kormányhivatalban tartott rendezvényen elhangzott: a bajai cég a szavatosság terén kínál többet, egy pluszgaranciát a vevőknek: a ruhákon lévő kisebb, rendeltetésszerű használatból eredő hibákat ingyenesen javítják, és ehhez nem kérnek szakvéleményt sem. Ezt az NFH főigazgatója is elismerésre méltónak nevezte. A bajai cég a vásárlók széleskörű tájékoztatásáért, az esetlegesen felmerülő panaszok helyi szinten történő rendezéséért is pozitív véleményt kapott. A tanúsítványt eddig egyébként két bajai és egy kecskeméti vállalkozás érdemelte ki.

Forrás:

http://www.baon.hu/bacs-kiskun/gazdasag/elismeres-a-fogyasztobarat-vallalkozasnak-654906

Rendezvénynaptár

Április 2024
H K Sz Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Kamarai Videók

Csaladbarat hely vedjegy szolgaltato hely WEB SZSZ2020 allo webes felhasznalas

Csaladbarat hely vedjegy munkahely WEB SZSZ2020 allo webes felhasznalas

logo

Közösségi Gazdaság- és Társadalomfejlesztési Központ - logó

Kiemelt partnerek

Pályázati tanácsadók

Magyar Kereskedelmi és Iparkamara - logó

MVP logo GINOP2

MVP logo GINOP2