Török-magyar üzleti találkozó az együttműködés jegyében

Török üzleti delegáció volt a vendége május 9-én a Bács-Kiskun Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamarának. A találkozó kiváló lehetőséget kínált a vármegyei vállalkozásoknak a kapcsolatfelvételre, illetve a török piacra jutásra.


Kiemelten az alumíniumgyártás, a bútorgyártás, a számítástechnikai tevékenység, a weblap tervezés és üzemeltetés, a fémmegmunkálás, szerszámgép gyártása, a gépjárműalkatrész kis- és nagykereskedelem, a lakó- és nem lakó épület építése, kivitelezése, az építőmesteri munkák, az útépítés, az ékszer kiskereskedelem, a gépjárműipar, az oktatás, valamint az üzemanyag-kereskedelem üzleti képviselőit várta a kamara a B2B találkozóra, illetve az azt megelőző előadásokra.

Gaál József, a Bács-Kiskun Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke üdvözlő gondolataiban bemutatta a vármegye kiemelkedő helyét az ország gazdasági térképén, valamint ismertette a köztestület tevékenységét. Utalt a törökországi, Kocaeli Kereskedelmi Kamarával történt tavalyi sikeres kapcsolatfelvételre. Ennek folytatásaként érkezett ugyanis a török üzletasszonyokból álló delegáció Kecskemétre.

A kamara női tagozatának vezetője is szólt a vendégekhez. Csatos Erika, az Álomjövő Tanácsadó Iroda alapító-tulajdonosa, vezető pénzügyi mentor üdvözölte az együttműködést. Mint mondta, az üzleti életben folyamatosan kell törekedni a fejlődésre, amelyet a vállalkozások összefogása még inkább segíthet.

Törökország Európa egyik legnagyobb gazdasága, a kétoldalú kereskedelmi forgalom volumene tavaly – 18 %-os növekedést produkálva – 4,3 milliárd dollár volt.

Kocaeli tartomány, ahonnan a delegáció érkezett, Törökország egyik tartománya a Márvány-tengeri régióban.

Nurcan Babalik, a Török Árutőzsdék és Kamarák Szövetsége Női Vállalkozói Tanácsának elnöke a Kocaeli Kereskedelmi Kamara képviseletében mutatta be a térség gazdaságát, különös tekintettel a női tagozatra. Mint mondta, az autóipar, a szoftver-, gyógyszer- és vegyipar, a kozmetikai, a ruha-, az építőipar, valamint az ingatlanfejlesztés területén működő női vállalkozásokat tömörítő tagozat kiemelt hangsúlyt helyez a tudás erősítésére, a tapasztalatcserére, a versenyképesség növelésére. Nem titkolt szándékuk, hogy a női vállalkozók minél láthatóbbak legyenek. Céljaik elérését képzésekkel, vállalkozói táborokkal, külföldi B2B tárgyalások szervezésével segítik. Erre kiváló példa a kecskeméti látogatás.

Nurcan Babalik prezentációját követően megismerhették a török vendégek a Royal Sped vámügynökséget, a Gurcan Partners nemzetközi jogi és tanácsadó céget, valamint az ipari és kereskedelmi ingatlanok közvetítésével, értékesítésével foglalkozó Euroház-Info Kft.-t.

A török-magyar üzleti találkozó második részében személyes, B2B üzleti tárgyalásokra került sor a kamara kecskeméti székházában.


 


Rendezvénynaptár

June 2024
M T W T F S S
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Kamarai Videók

Csaladbarat hely vedjegy szolgaltato hely WEB SZSZ2020 allo webes felhasznalas

Csaladbarat hely vedjegy munkahely WEB SZSZ2020 allo webes felhasznalas

logo

Közösségi Gazdaság- és Társadalomfejlesztési Központ - logó

Kiemelt partnerek

Pályázati tanácsadók

Magyar Kereskedelmi és Iparkamara - logó

MVP logo GINOP2

MVP logo GINOP2