Közlemény


A Bács-Kiskun Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara ezúton értesíti a vármegye vállalkozásait, hogy 2023. október 30-tól kezdődően a Kecskemét, Árpád krt. 4. szám alatti székházában épületfelújítási munkálatok kezdődnek. Az építkezés várhatóan 2024. április 30-ig fog tartani. Ez időszakban a székház körüli parkolók, valamint az épület egyik oldala építési területként lezárásra kerül.

A beruházás ideje alatt a kereskedelmi és iparkamara továbbra is biztosítja a vállalkozások számára a személyes ügyintézéssel járó szolgáltatásokat. Így az ügyfélszolgálati irodában zavartalanul igényelhetők a Széchenyi Kártya Program hiteltermékei, intézhetők a kamarai és építőipari regisztrációval kapcsolatos feladatok, az exporthoz szükséges származási bizonyítványok hitelesítése és a kereskedelmi okmányok igazolása. A szak- és felnőttképzési tevékenységhez kapcsolódó ügyek intézése továbbra is személyesen, online és telefonon is történhet.

A kamara által szervezett tájékoztató előadások, képzések ebben az időszakban online vagy kamarán kívüli helyszíneken kerülnek megszervezésre. Terembérlésre a felújítás alatt nincs lehetőség.

A kamara munkatársai a megszokott nyitvatartási időben továbbra is várják a vállalkozásokat.

Megértésüket és türelmüket ezúton is köszönjük!

 

builder

{modal}Click here!{/modal}

Magyar Vállalkozók Napja

Az Országgyűlés elfogadta a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének kezdeményezését, december első péntekét a Magyar Vállalkozók Napjává nyilvánították, jelent meg a Magyar Közlöny 2023. évi 165. számában.

ADVENTI PIRKADAT, DIÓS és MÁKOS – Az Év Bejglije 2023. verseny eredményei

Sajtóközlemény


A Magyar Cukrász Ipartestület az idén negyedik alkalommal hirdette meg az Év Bejglije versenyt cukrászdák, vendéglátóhelyek és kézműves pékségek számára.
Az Ipartestület népszerű szakmai versenyei – az Év Fagylaltja és a Magyarország Tortája versenyek – mellett ennek a megmérettetésnek az a célja, hogy felhívja a figyelmet a kiváló alapanyagokból készült ünnepi süteményekre, és népszerűsítse a kézműves bejglit az igazi minőséget kereső fogyasztók körében.
A versenyre olyan termékekkel nevezhettek cukrászdák, amelyek megfelelnek a Magyar Élelmiszerkönyv 1-3/16-1 számú előírásában foglaltaknak, hiszen a bejgli a Magyar Élelmiszerkönyvben „védett” termék, amelyet szintén az Ipartestület kezdeményezett.

Egyéni vállalkozókat érintő adóügyi változások

2023 őszén benyújtott az egyes adótörvények módosításáról szóló, T/5893. számú törvényjavaslatban a tételes költségelszámoló egyéni vállalkozókra (és részben az átalányadózó egyéni vállalkozókra) vonatkozó szabályok az érdekképviseletek kérésére további egyeztetések lefolytatása érdekében végül kikerült az elfogadott törvényből, ugyanakkor a Pénzügyminisztérium a 2024-es törvénykezés keretében meg kívánja valósítani a módosításokat.

Érinthetik az e-kereskedőket az EU új kibervédelmi előírásai

2023-ban hatályba lépett a magas szintű kiberbiztonságot biztosító intézkedésekről szóló irányelv (NIS2 irányelv), mely megköveteli a nagyobb szereplőktől, hogy vegyék komolyan a kiberbiztonsági kockázatokat és ültessék gyakorlatba azokat az eljárásokat, amelyekkel megelőzhetők és kezelhetők az efféle támadások.

2024. december 31-ig Magyarországon is teljesíteni kell a kibervédelmi követelményeket, így a meghatározott cégeknek 2024. június 30-ig kötelezően be kell jelentkezniük a Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatóságánál, valamint 2025 végéig ki kell jelölniük egy auditort, aki elvégzi a szervezet kiberbiztonsági átvilágítását.

A földgázfelhasználók korlátozási kategóriáinak változása - Gyakran ismételt kérdések

A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH)  a földgázfelhasználás korlátozási kategóriáinak változásával kapcsolatban összeállított egy tájékoztatót, mely az alábbi linken, illetve mellékelten olvasható.

A kereskedőknek (vagy saját jogon eljáró felhasználóknak) 2023.11.15.-ig kellett leadniuk a felhasználási helyekre vonatkozó új besorolási kategóriákat. Amennyiben ezt nem tették meg, mielőbb küldjék vissza a földgáz kereskedőjüktől kapott nyomtatványt kitöltve!
 

 

 

Rendezvénynaptár

December 2023
M T W T F S S
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Kamarai Videók

Csaladbarat hely vedjegy szolgaltato hely WEB SZSZ2020 allo webes felhasznalas

Csaladbarat hely vedjegy munkahely WEB SZSZ2020 allo webes felhasznalas

logo

Közösségi Gazdaság- és Társadalomfejlesztési Központ - logó

Kiemelt partnerek

Pályázati tanácsadók

Magyar Kereskedelmi és Iparkamara - logó

MVP logo GINOP2

MVP logo GINOP2