Kiberbiztonsági bírságok mértékének módosítása

A Magyar Közlöny 2024. évi 74. számában megjelent a Kormány 186/2024. (VII. 8.) Korm. rendelete a kiberbiztonsági bírságok mértékéről, a bírság kiszabásának és befizetésének részletes eljárási szabályairól szóló 305/2023. (VII. 11.) Korm. rendelet módosításáról.

A Kormány által kijelölt hatóságok az európai uniós jogi aktusok és a magyar jogszabályok megsértése miatt a 305/2023. (VII. 11.) Korm. rendelet 1. mellékletben meghatározott mértékű bírságot szabhatja ki.

Nyaraljon okosan! – ehhez nyújt segítséget a GVH, illetve a figyeli a légitársaságok tevékenységét

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) „Nyaraljon okosan!” című sajtóközleményét csatoltan olvashatják.

A GVH tanácsokkal segíti a fogyasztókat, hogy felkészülten vágjanak neki utazásuk megszervezésének, hiszen így jó eséllyel felismerhetik a félrevezető tájékoztatásokat, illetve elkerülhetik a nyaralás közben előforduló kellemetlen meglepetéseket. Különös tekintettel figyeli a GVH a légitársaságok tevékenységét, és hatáskörei keretében támogatja a fogyasztóvédelmi eljárásokat.

 

Mellékletek:
Download this file (GVH_nyaraljon okosan.pdf)GVH_nyaraljon okosan.pdf

Tájékoztatás az egészségügyi és szociális ágazat munkavédelméről, Felhívás a méh és darázscsípés veszélyeire

Figyelmébe ajánljuk az NGM Munkavédelmi Irányítási Főosztályának tájékoztatását az egészségügyi és szociális ágazat munkavédelméről készült szakmai útmutatót, valamint a méh és darázscsípés veszélyeire figyelmeztető munkáltatóknak és munkavállalóknak szóló útmutatót.

CBAM adatszolgáltatás az eddigi adatszolgáltatásokhoz képest új szakaszba lép

A karbonvám mechanizmus (CBAM- Carbon Border Adjustment Mechanism) egy klímavédelmi intézkedés, melynek célja, hogy a jelenleg is érvényben lévő kibocsátáskereskedelmi rendszert („EU ETS”) kiterjessze a harmadik országokból importált, magas károsanyag-kibocsátással járó termékekre, amelyekre így a jövőben karbonvámot kell majd fizetni.

Magyar Közlöny 68. számában megjelent NIS2 szabályozásához kapcsolódó rendeletek

A Magyar Közlöny 68. számában két olyan rendelet is megjelent, amely a NIS2 szabályozásához kapcsolódik. Ezek közül az egyik az auditorokkal szemben támasztott követelményekről, a másik pedig az információs rendszerek biztonsági osztályba sorolásáról szól.

Rendezvénynaptár

July 2024
M T W T F S S
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31

Kamarai Videók

Csaladbarat hely vedjegy szolgaltato hely WEB SZSZ2020 allo webes felhasznalas

Csaladbarat hely vedjegy munkahely WEB SZSZ2020 allo webes felhasznalas

logo

Közösségi Gazdaság- és Társadalomfejlesztési Központ - logó

Kiemelt partnerek

Pályázati tanácsadók

Magyar Kereskedelmi és Iparkamara - logó

MVP logo GINOP2

MVP logo GINOP2