Duális képzőhely - Sikerdíj-lekérdezés

A 2023/2024-es tanévtől a duális képzőhelyi adminisztrátorok a duális képzési adatok funkciócsoportban érik el a Sikerdíj-lekérdezés menüpontot.
A sikerdíj érvényesítéséhez a sikeres vizsgát tett tanulók, illetve képzésben résztvevők igazolását a duális képzőhelyek a belépést követően tudják letölteni a KRÉTA Duális moduljából.

A menüpontba lépve szűréseket végezhetnek a vizsga teljesítésével kapcsolatban. A sikeres vizsgát tett tanulók igazolását tölthetik le és a Szocho támogatáshoz a NAV felé továbbíthatják.

A felületen megjelenő tanulók listázása során azoknál a tanulóknál válik aktívvá a 'Sikerdíj igazolás' letöltése gomb, amelyek esetén a vizsgarendszerből történő lekérdezés szerint sikeres vizsgával rendelkeznek. Többes kijelölés lehetséges. A ’Sikerdíj igazolás’ adatai nem szerkeszthetők.

Képes útmutató a tudasbazis.ekreta.hu oldalon érhető el.

2024 a fejlesztések éve lesz a szakképzésben

Az idei év a fejlesztések éve lesz a szakképzésben, a folyamatos digitális tananyag-fejlesztés, az oktatói béremelés, valamint az oktatási centrumok fejlesztése mind szükségesek ahhoz, hogy az eddig elért sikerek után 2030-ig világbajnok legyen a magyar szakképzés.

Tájékoztató a szakképzési munkaszerződéshez kapcsolódó egyes kérdésekről

Mennyi a szakirányú oktatási idő?
Mennyi a munka- és pihenőidő, melyek a munkavégzési kötelezettség alóli mentesülés feltételei?
Mit kell tudni a mulasztásról?
Mennyi szabadság jár a tanulóknak?

Tájékoztatónkban összegyűjtöttük a legfontosabb tudnivalókat.

Mesteravató – 40 kiváló szakember vette át a "szakmák diplomáját"

Többszörös ünneplésre adott alkalmat a Bács-Kiskun Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara mesteravatója. Vármegyénk az ország egyik leggyorsabban fejlődő régiója, egyúttal a szakképzésnek, a duális képzésnek is zászlóshajója Magyarországon. Ebben a fejlődésben játszanak kulcsszerepet a most avatott mesterek is, akikre fontos felelősség hárul tudásuk továbbadásában. Erre immár hivatalos felhatalmazásuk is van, hiszen a mesterlevél birtokában fogadhatnak tanulókat a duális képzés keretében - fogalmazott Gaál József kamarai elnök a december 12-i eseményen, a Hírös Agóra Ifjúsági Otthon Tükörtermében.

Változtak a Specializált gép- és járműgyártás ágazat KKK-i

2023. november 29-én változtak a Specializált gép- és járműgyártás ágazat szakmáinak a Képzési és kimeneti követelményei.
Fontos, hogy a szakmai oktatás, az ágazati alapoktatás és ágazati alapvizsga, valamint a szakmai vizsga megszervezése a mindenkor hatályos Képzési és kimeneti követelmények alapján kerül megszervezésre.

A képzési és kimeneti követelmények (KKK) vonatkozásában mindig az aktuális, legutolsó verzió szerintit kell alkalmazni.

 

Forrás: ikk.hu

Rendezvénynaptár

February 2024
M T W T F S S
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29

Kamarai Videók

Csaladbarat hely vedjegy szolgaltato hely WEB SZSZ2020 allo webes felhasznalas

Csaladbarat hely vedjegy munkahely WEB SZSZ2020 allo webes felhasznalas

Várható események

logo

Közösségi Gazdaság- és Társadalomfejlesztési Központ - logó

Kiemelt partnerek

Pályázati tanácsadók

Magyar Kereskedelmi és Iparkamara - logó

MVP logo GINOP2

MVP logo GINOP2