Megkezdődött a kéregelem beemelés az új Kalocsa-Paks Duna-hídnál

Jelentős munkafázishoz érkezett a Kalocsa-Paks Duna-híd építése. Október 6-án emelték be a mederbe az első kéregelemet, mely biztosítja a pillérek vízmentes munkaterületen történő alapozását a Duna medrében.

Fásítás Madagaszkáron

Újabb szállítmány indul hamarosan Madagaszkár felé: a szigetország fásítási törekvéseit Halmosi Zoltán bajai üzletember, a Duna Wellness Hotel vezetője már nem először támogatja. Év elején több ezer császárfa csemetét vitt ki a dél-kelet-afrikai országba, most pedig a további ültetésekhez szükséges géppark kijuttatását szervezi.

Miért fog eltűnni a 3G és miért jó ez a fogyasztóknak?

A 2G, 3G, 4G és 5G rövidítések a mobilszolgáltatások generációira vonatkoznak. A mobilhálózatokon nyújtott szolgáltatások (és velük együtt a telefonok) hihetetlen sebességgel fejlődnek: a 90-es években megjelent 2G-n még inkább csak telefonáltunk és sms-eztünk, a kétezres években elterjedt 3G-n már lehetett internetezni, a hazánkban 2012-ben elindult 4G hatalmas ugrás volt az adathasználatban és a telefonálás minőségében, a Magyarországon 2019-ben debütált 5G bevezetésével pedig akár a vezetékes internetnél is gyorsabb és megbízhatóbb szolgáltatást kaphatunk.

Hiteltörlesztési moratórium

Idén novembertől jövő év június 30-ig a rászorulók továbbra is igénybe vehetik a hiteltörlesztési moratóriumot, így döntött a kormány.

Az alábbiak kérhetik a hosszabbítást:

  • nyugdíjasok,
  • a gyermeket várók, illetve nevelők,
  • a közfoglalkoztatottak,
  • és azok a magánszemélyek, akiknek az előző évhez képest csökkent a jövedelmük,
  • a vállalkozások esetében azok, amelyek árbevétele legalább 25 százalékkal esett vissza az előző évhez képest.

Vedd ki a részed! - 2021. október 1-10.

Az „Önkéntesség Magyarországi Éve 2021” a Kormányzat által is támogatott kezdeményezés, amely 11 elkötelezett szervezet összefogásának eredményeként jött létre. Céljuk, hogy a pandémiával terhelt év ellenére is sokan csatlakozzanak programokkal, eseményekkel vagy egyedi kezdeményezésekkel. Minél több csatlakozót sikerül megnyerni, annál több emberhez és szervezethez juthat el annak fontos üzenete. Az eseménysorozat az Önkéntesek Nemzetközi Évének 20., illetve az Önkéntesség Európai Évének 10. évfordulóján kerül megszervezésre. A kezdeményezést civil – kormányzati – üzleti szereplők szakmai összefogása mentén szervezik.

Rendezvénynaptár

October 2021
M T W T F S S
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Csaladbarat hely vedjegy szolgaltato hely WEB SZSZ2020 allo webes felhasznalas

Csaladbarat hely vedjegy munkahely WEB SZSZ2020 allo webes felhasznalas

Kamarai Videók

Új Széchenyi terv - banner

logo

Intelligent Energy EU - logó

tamop234

Közösségi Gazdaság- és Társadalomfejlesztési Központ - logó

Kiemelt partnerek

Pályázati tanácsadók

Magyar Kereskedelmi és Iparkamara - logó

MVP logo GINOP2

web banner 650x650

Közösségi Gazdaság- és Társadalomfejlesztési Központ - logó