A már zajló Országos Vállalkozói Mentorprogram keretében megjelentek a Bács-Kiskun megyei, beszállítói és külpiaci területen mentorálandó kis- és középvállalkozások kiválasztására vonatkozó pályázati felhívások.
A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara olyan termelőtevékenységet folytató kkv-kat keres beszállítói mentoráltnak, amelyek szeretnének belépni a hazai, illetve uniós/nemzetközi beszállítói láncokba. Külpiaci mentoráltnak pedig olyan kkv-k érdeklődését várják, amelyek exportképesek, és bővíteni szeretnék a külpiaci tudásukat, valamint szeretnék beindítani külkereskedelmi tevékenységüket neves közepes vagy nagyvállalatok közreműködése mellett.
A jelentkezéseket 2019. október 9-ig a www.vallalkozztudatosan.hu címen lehet benyújtani.

A projekt Bács-Kiskun megyei nyitórendezvényén a megjelenteket Gaál József köszöntötte. A kamarai elnök hangsúlyozta: az Országos Vállalkozói Mentorprogram eredeti ötlete Kecskemétről indult el. Egy országos folyamat lett a mentorprogram, ami a tudás átadását jelenti. A mentorok társadalmi szerepvállalása akkor lesz hathatós segítség a kkv-k számára, ha mentoráltként nyitottak lesznek, és jól tudják majd hasznosítani a megszerzett tudást.

Bács-Kiskun megye az Országos Vállalkozói Mentorprogram szülőhazája – ezt már dr. Balla Gergely, a projekt operatív vezetője emelte ki. A mentor cégek képviselőinek jelenlétében adott tájékoztatást a leendő mentoráltaknak a 2020 végéig tartó folyamatról. Mint mondta: a projekt része a vállalkozásfejlesztés mellett a szemléletformálás is. Ide tartozik a pénzügyi tanácsadás és a vállalkozói e-learning rendszer. Az Országos Vállalkozói Mentorprogram jelentősége abban áll, hogy erősödhet az együttműködés kultúrája a kkv-k körében, elérhetővé válik a gyakorlati tudás és javulhat a termelékenység.

Bács-Kiskun megyében az ACPS Automotive Kft., a MAG Hungary Kft. beszállítói mentorcégek mellé 4-4 mentorálandó kkv jelentkezését várják. A FADDIKORR Kft. és a Pentacolor Kft. külpiaci mentorcégek mellé pedig 6-6 mentorálandó kkv kapcsolódhat.

A mentorálandó cégekre vonatkozó pályázati felhívásokról, a jelentkezés feltételeiről Zombori Ibolya, a projekt Bács-Kiskun megyei programkoordinátora (+36/20/374-0155, This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., www.vallalkozztudatosan.hu) adott és ad a továbbiakban az érdeklődő vállalkozásvezetőknek tájékoztatást.


Rendezvénynaptár

July 2024
M T W T F S S
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31

Kamarai Videók

Csaladbarat hely vedjegy szolgaltato hely WEB SZSZ2020 allo webes felhasznalas

Csaladbarat hely vedjegy munkahely WEB SZSZ2020 allo webes felhasznalas

logo

Közösségi Gazdaság- és Társadalomfejlesztési Központ - logó

Kiemelt partnerek

Pályázati tanácsadók

Magyar Kereskedelmi és Iparkamara - logó

MVP logo GINOP2

MVP logo GINOP2