Megnyílt a VIII. AXON Alkotótelep kiállítása az iparkamara székházában

Kedden délután a Bács-Kiskun Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara székházában megnyílt a VIII. AXON Képzőművészeti Alkotótelep kiállítása. A tárlatot a tábor vezetője, Bruncsák András festőművész nyitotta meg.

Az idén már nyolcadik alkalommal dolgoztak az AXON Művésztelep alkotói a festői Veránka szigetén, a Kecskeméten gyárat működtető, francia tulajdonú kábelgyártó vállalat anyagi támogatásával. Tavaly ősszel készült munkáikból nyílt most kiállítás az iparkamara székházában.


Az ünnepélyes tárlatnyitón megjelent és beszédet mondott Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét polgármestere, akit Gaál József, az iparkamara elnöke fogadott és köszöntött.

A polgármester elismerését fejezte ki a színvonalas tárlatért, és elismerően szólt Bruncsák András egész városra kiható művészeti menedzseri tevékenységéről is. Köszönetet mondott továbbá a társadalmi szerepvállalásért az AXON Kábelgyártó Kft.-nek, akik az idén már nyolcadik alkalommal álltak a képzőművészeti alkotótelep ügye mellé.

"Nekik is köszönettel tartozunk, hogy felvállalták a művésztelep támogatását és finanszírozását. Folyamatosan teszik ezt, hiszen ez már nem az első alkalom, hogy az Axon támogatásával létrejött képzőművészeti alkotásokkal közvetlenül is találkozhat Kecskemét lakossága és művészetszerető közönsége" — mondta Szemereyné Pataki Klaudia.

A Veránkai Alkotótelepet közel 30 éve hozta létre az akkori megyei közgyűlés javaslatára két aktívan festő művészetpedagógus, Szappanos István és Bruncsák András. Az eltelt évek alatt olykor változott a helyszín, dolgoztak Veránka mellett Verőcén, Zebegényben és Hartán is, de a telep mindvégig megőrizte az egykori veránkai alkotótáborok szellemiségét: a művészetről szabadon gondolkodó, autonóm művészek szereteten alapuló közössége maradt a kezdetektől napjainkig.

Az elmúlt őszön tíz alkotó dolgozott Veránka szigetén a saját programja szerint, békében és nagy egyetértésben a többiekkel. Ennek az időszaknak a terméséből tártak most mintegy 30 művet a nyilvánosság elé. A VIII. AXON Művésztelep kiállítása díjmentesen látogatható június 28-ig a kereskedelmi és iparkamara emeleti kiállítótermében.


Forrás: Hírös.hu
Rendezvénynaptár

July 2024
M T W T F S S
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31

Kamarai Videók

Csaladbarat hely vedjegy szolgaltato hely WEB SZSZ2020 allo webes felhasznalas

Csaladbarat hely vedjegy munkahely WEB SZSZ2020 allo webes felhasznalas

logo

Közösségi Gazdaság- és Társadalomfejlesztési Központ - logó

Kiemelt partnerek

Pályázati tanácsadók

Magyar Kereskedelmi és Iparkamara - logó

MVP logo GINOP2

MVP logo GINOP2