Magyarország ad otthont idén a szakmák Európa-bajnokságának

A közép-kelet-európai régióból elsőként Magyarország rendezi meg a szakmák Európa-bajnokságát – jelentette ki Varga Mihály az esemény ünnepélyes bejelentésén. A nemzetgazdasági miniszter tájékoztatott: az idei EuroSkills versenyen Európa 28 országát képviselve a legfelkészültebb 600 fiatal szakember méri össze tudását, 6 szakmai csoportban.

A tárcavezető elmondta: a verseny megrendezésének lehetősége komoly nemzetközi elismerése annak a munkának, amelyet az elmúlt években a hazai szakképzés rendszerének fejlesztéséért a kormány és a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara végzett.
Az eddigi, többéves munka során a legfontosabb célunk, hogy korszerű, világszínvonalú képzést és vonzó munkalehetőséget kínáló szakképzési rendszerünk legyen. Mindezekre tekintettel a kormány már 2013-ban döntött arról, hogy támogatja az esemény megvalósítását – tudatta Varga Mihály. A miniszter kifejtette: a EuroSkills verseny igen jó alkalom arra, hogy minél több magyar fiatal figyelmét hívjuk fel a szakmatanulás, a szakember-életpálya és a duális szakképzésben való részvétel előnyeire, illetve minél több vállalatot és vállalkozást vonjunk be a szakképzés fejlesztésébe.Mindemellett a megmérettetés révén nemzetközi szintű megjelenési lehetőséget is biztosítunk a hazai ipar képviselői számára – tette hozzá .A tárcavezető kitért arra is, hogy Magyarország versenyképességének erősítéséhez nélkülözhetetlen a jól képzett, piacképes, a gazdaság igényeinek megfelelő szaktudással rendelkező munkavállalók biztosítása. A kormány célja, hogy tovább erősítse a duális képzést, illetve bővítse a vállalati képzési helyek számát. Varga Mihály leszögezte: arra törekszünk, hogy a következő években, 2022-ig negyven százalékkal emelkedjen a vállalatoknál meglévő képzési helyek a száma. A miniszter elmondta, hogy a EuroSkills verseny szponzorai között számos világ- és nagyvállalat mellett a hazai vállalatok és vállalkozások is képviseltetik magukat, amely azt mutatja hogy a magyarországi vállalkozások is elkötelezettek a modern magyar szakképzés megvalósításában.

(Szöveg és fotó: Nemzetgazdasági Minisztérium)

Rendezvénynaptár

Augusztus 2020
H K Sz Cs P Szo V
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31

Csaladbarat hely vedjegy munkahely WEB SZSZ2020 allo webes felhasznalas

Csaladbarat hely vedjegy szolgaltato hely WEB SZSZ2020 allo webes felhasznalas

Kamarai Videók

Várható események

evszazadokoroksege

Új Széchenyi terv - banner

logo

Intelligent Energy EU - logó

tamop234

Közösségi Gazdaság- és Társadalomfejlesztési Központ - logó

Kiemelt partnerek

Pályázati tanácsadók

Magyar Kereskedelmi és Iparkamara - logó

MVP logo GINOP2

web banner 650x650

Közösségi Gazdaság- és Társadalomfejlesztési Központ - logó